Compania Mecanică Fină București intră pe piața principală a BVB

Compania Mecanică Fină București intră pe piața principală a BVB
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2015

Compania Mecanică Fină București (MECE) va debuta pe 12 august 2015 pe Piața Principală a Bursei de Valori București (BVB), la categoria Standard, în urma transferului de pe piață Rasdaq, se arată într-un comunicat postat pe bvb.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 
Transferul a fost decis de acționarii companiei Mecanică Fină în luna ianuarie a acestui an, iar la începutul lunii august, a primit aprobarea din partea Consiliului de Administrație al BVB.

 
Mecanică Fină a sistat în anul 2009 producția de echipamente de măsură și s-a axat pe piață imobiliară, închiriind imobilele pe care le deține. Aproape 77% din cifră de afaceri înregistrată în 2014, de 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), a fost generată de veniturile din închirieri, restul provenind din venituri din comerț cu produse din stoc și alte servicii. Cifra de afaceri din 2014 a fost cu 17% mai mare decât cea din 2013.
 
Mecanică Fină închiriază, în prezent, o suprafață de aproximativ 17.000 metri pătrați, în baza a circa 30 de contracte de închiriere.
 
Peste 91% din acțiunile Mecanică Fină sunt deținute de compania Mol Invest București. Omul de afaceri italian Sergio Mollo deține mai mult de 99,98% din Mol Invest București.
 
Acționarii Mecanică Fină au aprobat la finalul lunii iulie a acestui an participarea companiei cu cel puțin 50% la capitalul unei noi companii care va relansa brandul românesc de ceasuri Orex. Mecanică Fină a produs ceasuri sub brandul Orex între anii '™70 și '€™90.
 
SSIF Broker (BRK) este intermediarul care a asistat Mecanică Fină în procesul transferului pe Piața Principală.
 
Mecanică Fină are o capitalizare bursieră de 31,5 milioane lei (7,1 milioane euro), conform prețului celei mai recente tranzacții realizate pe piață Rasdaq, de 8,5 lei/acțiune, în 7 august 2015. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
mecanica fina
bursa de la bucuresti