Conducerea Prodplast propune achiziții imobiliare de până la 9 milioane lei. Acționarii nu știu pentru ce

Conducerea Prodplast propune achiziții imobiliare de până la 9 milioane lei. Acționarii nu știu pentru ce
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 aug 2016

Prodpast București a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru data de 14 septembrie, pe ordinea de zi figurând achiziția unor active imobiliare din Buftea pentru o sumă de 9 milioane lei. Conducerea nu precizează scopul tranzacției și care ar urma să fie destinația imobilelor, iar un acționar al societății care a încercat să afle nu a primit răspuns la o săptămână de la publicarea convocatorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania se cheamă Prodplast SA București. S-ar putea numi la fel de bine SC Casa Pustie SRL. La telefonul indicat pe portalul Bursei de Valori București unde societatea este listată cu simbolul PPL nu răspunde nimeni. Încercările repetate ale publicației noastre de a contacta reprezentanții societății pentru a afla detalii suplimentare legate de o achiziție imobiliară din Buftea, pentru aprobarea căreia conducerea companiei a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, au rămas fără succes.

Nu suntem singurii care au eșuat în demersurile de a lua telefonic legătura cu emitentul. Dumitru Miheș, investitor activ pe piața de capital românească unde are o experiență de aproape 20 de ani, a sunat și el pentru lămuriri, cu atât mai mult cu cât era intrigat de ceea ce i se pare un preț ridicat al potențialei tranzacții prin comparații cu operațiuni simiare derulate de companii listate. "De obicei, companiile spun și care este destinația achiziției sau a contractării unui credit. Nu înțeleg de Prodplast nu a făcut lucrul acesta în documentele pentru AGA", este descumpănit Miheș.

Câștigurile din acest an ale celor 6 fonduri închise listate la BVB au depășit 1 miliard de lei CITEȘTE ȘI Câștigurile din acest an ale celor 6 fonduri închise listate la BVB au depășit 1 miliard de lei

În convocatorul pentru AGEA din 14 septembrie sunt menționate 6 terenuri însumând 35.000 de metri pătrați și 4 imobile (hală de producție plus clădire de birouri) de aproape 8.700 metri pătrați cărora li se adaugă o magazie și un rezervor cu apă. Pentru acestea compania ar urma să plătească până la 9 milioane de lei, echivalentul a 80% din numerarul de 11,20 milioane lei disponibil pe bilanțul societății la data de 30 iunie, conform bilanțului semestrial al Prodplast. Banii pentru achiziție ar urma oricum să fie contractați prin credite de la bănci însumând 11,25 milioane lei, conform propunerii din AGEA.

Care sunt întrebările pentru Prodplast

După repetate încercări la telefon Miheș capitulează față de încercările de a folosi această cale de comunicare. Ieri, acționarul a trimis un e-mail pe adresa societății, redirecționat și către redacția noastră. Care este conținutul mesajului de poștă electronică: „Bună ziua. Sunt un acționar al Prodplast SA și aș dori să-mi dați câteva informații / răspunsuri privitoare la ordinea de zi pentru AGEA din 14.09.2016. Care este scopul cumpărării acestui activ? Prețul de cumpărare este stabilit de un evaluator autorizat? Acest activ reprezintă o societate în lichidare / insolvență din Buftea?”

Electromagnetica trece pe profit cu un rezultat pozitiv de aproape 5 mil. lei, pe fondul înjumătățirii afacerilor CITEȘTE ȘI Electromagnetica trece pe profit cu un rezultat pozitiv de aproape 5 mil. lei, pe fondul înjumătățirii afacerilor

De data aceasta răspunsul companiei este prompt, în mai puțin de o oră, chiar dacă lipsesc lămuririle legate de întrebări. „Bună ziua Dle Miheș. Vă mulțumim pentru interesul acordat firmei Prodplast SA. Vă anunțăm pe această cale că în cursul săptămânii viitoare vom pune la dispoziția acționarilor mai multe informații despre propunerile din convocator”, spune e-mail-ul compartamentului acționariat al emitentului.

Cifră de afaceri și profit net cu o cincime mai mari în primul semestru

Prodplast a obținut rezultate financiare în creștere în prima jumătate a anului. Cifra de afaceri s-a majorat cu 22,50%, la 30,76 milioane lei, de la 25,11 milioane lei față de perioada similară din 2015, ceea ce a permis o creștere de 110,16% a profitului operațional EBITDA la 3,93 milioane lei, de la 1,87 milioane lei. Dinamica a fost însă mai redusă, de 19,23% la nivelul profitului net, care s-a situat la 1,86 milioane lei, comparativ cu 1,56 milioane lei în primele șase luni ale anului trecut.

La data de 30 iunie, compania avea active totale de 69,63 milioane lei, cu 5,85% mai mari decât cele de 65,59 milioane lei de la 1 ianuarie. În același interval de raportare, datoriile totale curente au urcat cu 36,61%, la 7,50 milioane lei, de la 5,49 milioane lei.

La ultimul preț de piață de la BVB de 2,54 lei/acțiune, Prodplast are o capitalizare bursieră de 43,36 milioane lei (9,69 milioane lei). Acționarii principali ai companiei sunt cu 32,98% Nord SA București (NORD) - unde prin CEFS omul de afaceri Florin Pogonaru deține 38,76% din titluri - și SIF Oltenia (SIF5) cu o participație de 27,53%.

viewscnt
Afla mai multe despre
prodplast
bursa
bvb
dumitru mihes
nord
florin pogonaru
sif oltenia