CONFIRMARE Indicele BET de la BVB atinge un nou maxim istoric

CONFIRMARE Indicele BET de la BVB atinge un nou maxim istoric

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 sep 2023

Câștigând un procent în ultima sesiune a săptămânii, indicele celor mai lichide acțiuni românești depășește vârful din ianuarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bursa de Valori București nu a avut nevoie de un raliu în piețele internaționale pentru ca investitorii să împingă piața locală spre noi culmi. Într-o sesiune de culoare „verde”, indicele reprezentativ BET a urcat cu 1,02% și a atins la nivelul de 13.800,96 de puncte cea mai ridicată valoare din istoria sa.

Profit.ro a avertizat încă de acum 2 săptămâni, pornind de la argumente de ordin tehnic, asupra faptului că indicele celor mai lichide acțiuni românești era înscris pe o traiectorie către noi maxime istorice. Nivelul actual depășește precendentul maxim din ianuarie 2022, de unde cotația a coborât abrupt după începerea confictului din Ucraina.

CONFIRMARE Indicele BET de la BVB atinge un nou maxim istoric

Elanul pieței apare ca fiind coordonat, cu acțiunile companiilor cu capitalizare mare având toate aprecieri care au dat media pieței: +1,31%, până la prețul de 0,3860 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), ce au adunat transferuri de 9,67 milioane lei, +1,77%, până la prețul de 21,90 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au însumat schimburi de 7,21 milioane lei,  și +1,62%, până la prețul de 0,5640 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit o activitate de 2,76 milioane lei.

Compania care operează lanțul de farmacii Ropharma recuperează CITEȘTE ȘI Compania care operează lanțul de farmacii Ropharma recuperează

Indicii sectoriali au avut, de asemenea, evoluții favorabile, respectiv un avans de 0,44%, până la nivelul de 51.220,46 de puncte pentru indicele financiar BET-FI și o apreciere de 0,76% pentru indicele energetic BET-NG.

Din structura ultimului, titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au retras cu 0,18%, până la prețul de 113,80 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 9,67 milioane lei, însă alte 4 simboluri cu volume depășind reperul de 1 milion de lei au avut contribuții la traiectoria ascendentă a pieței:  +0,43%, până la prețul de 46,95 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), +0,96%, până la prețul de 42,10 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), +2,66%, până la prețul de 27,00 lei/acțiune, pentru titlurile Transelectrica (TEL) și +0,32%, până la prețul de 9,51 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL).

Socep Constanța își dublează profitul net, pe fondul blocării portului Odesa CITEȘTE ȘI Socep Constanța își dublează profitul net, pe fondul blocării portului Odesa

Într-o sesiune cu un rulaj de 45,12 milioane lei (9,09 milioane euro), cu un salt de 3,59%, până la prețul de 20,20 lei/acțiune, titlurile Transport Trade Services (TTS). În rest, schimburi peste pragul de 1 milion de lei am mai consemnat pe titlurile de stat scadente în aprilie 2024 (R2404B), pe titlurile Erste Group (EBS) ce au coborât cu 1,79% și pe titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) care s-au apreciat cu 0,41%, până la prețul de 14,66 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica