Peste jumătate din volume la bursă – asigurate de protagonistele ofertei de la Hidroelectrica

Peste jumătate din volume la bursă – asigurate de protagonistele ofertei de la Hidroelectrica
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 aug 2023

Într-o sesiune cu aprecieri generalizate, cea mai bună lichiditate am consemnat-o pe titlurile Fondul Proprietatea și Hidroelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Impulsul de revenire din prima zi a săptămânii nu s-a disipat și indicii cei mai importanți de pe cele 2 maluri ale Atlanticului au consemnat aprecieri. De ameliorarea de sentiment a beneficiat și piața locală, ce a înregistrat o ședință în care toate cele 8 acțiuni care au depășit pragul unor tranzacții de 1 milion de lei au închis „pe verde”.

CONFIRMARE Biofarm vinde imobilul deținut în centrul Capitalei, lângă spitalul Grigore Alexandrescu, pentru 5 milioane de euro, cât 5% din activele totale CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Biofarm vinde imobilul deținut în centrul Capitalei, lângă spitalul Grigore Alexandrescu, pentru 5 milioane de euro, cât 5% din activele totale

Indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,73%, până la nivelul de 13.201,09 de puncte și, din punct de vedere tehnic, apare ca înscris pentru atacarea maximelor istorice atinse în ianuarie 2022, înainte de declanșarea conflictului din Ucraina.

Peste jumătate din volume la bursă – asigurate de protagonistele ofertei de la Hidroelectrica

Totuși, titlurile cele mai lichide, cele ale Fondului Proprietatea (FP), care au însumat transferuri de 21,12 milioane lei, au avut o evoluție mai atenuată, +0,10%, până la prețul de 1,9520 lei/acțiune. Acestea afu fost urmate, cu schimburi în valoare de 11,26 milioane lei, de titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au urcat cu 0,72%, în linia cu media pieței, până la prețul de 112,50 lei/acțiune. Cele 2 titluri care au fost în prima parte protagonistele celei mai importante oferte publice primare din istoria bursei românești au cumulat o activitate reprezentând 58,39% din rulajul de 55,47 milioane lei (11,22 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Indicii sectoriali au avut aceeași direcție pozitivă, dar amplitudinea mișcărilor a fost diferită, respectiv un avans de 0,14%, până la nivelul de 49.327,34 de puncte, pentru indicele financiar BET-FI, și o apreciere de 1,34% pentr u indicele energetic BET-NG.

Afaceri semestriale cu 10% mai mari pentru Farmaceutica Remedia, care are un profit net în relativă stagnare CITEȘTE ȘI Afaceri semestriale cu 10% mai mari pentru Farmaceutica Remedia, care are un profit net în relativă stagnare

Din structura sa, titlurile producătorilor de gaze naturale au avut câștiguri de peste 1%, ambele pe tranzacții de peste 3 milioane lei: +1,66%, până la prețul de 39,80 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG) și +1,30%, până la prețul de 0,5440 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP).

La același capitol, alte 3 simboluri au avut impulsuri ascendente, pe volume apropiate de reperul de 1,80 milioane lei: +3,07%, până la prețul de 16,78 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN) ,+1,21%, până la prețul de 45,95 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) și +4,09%, până la prețul de 9,16 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL).

Un interes important, respectiv al 3-lea rulaj al zilei, de 3,96 milioane lei, a fost manifestat de investitori pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au urcat cu 0,39%, până la prețul de 20,60 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 16,48 miliarde lei (3,33 miliarde euro) Acestea sunt susținute pentru propunerea pentru distribuția în această toamnă a unui dividend brut de 1,13 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica