Conflict la Electroargeș - Germanii de la Kärcher, unul dintre principalii clienți, anulează contractul. Compania românească apreciază însă că notificările nu respectă nici contractul, nici legea

Conflict la Electroargeș - Germanii de la Kärcher, unul dintre principalii clienți, anulează contractul. Compania românească apreciază însă că notificările nu respectă nici contractul, nici legea
scris 7 dec 2021

Producătorul de electrocasnice Electroargeș poate rămâne fără unul dintre principalii clienți, compania germană Kärcher, în baza unei notificări care anunță încetarea contractului începând cu a doua jumătate a anului viitor.

Electroargeș susține însă că notificările primite din partea germanilor nu respectă prevederile contractuale și nici cerințele legale, urmând să inițieze demersuri pe care nu le precizează la acest moment.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

În urmă cu 3 ani, la finele anului 2018, Electroargeș anunța că va avea în 2019 și 2020 comenzi pentru livrarea a cel puțin 1,54 milioane de aspiratoare pe an, după ce a semnat un contract cu firma germană Kärcher. În 2017, însă, partenerul atrăgea atenția companiei românești că nu poate desface produse sub marcă proprie utilizând tehnologia primită de la ei.

În toamna anului 2017, cei 2 contractanți au fost astfel la un pas de litigiu - DETALII AICI

De altfel, și în septembrie 2017, Electroargeș a fost atenționat de partenerii de la Kärcher, pentru care fabrică produse, să nu folosească subansamble pentru producția de aspiratoare sub alte mărci. „Este ceva ce nu vom tolera în viitor.” - mesajul transmis atunci VEZI AICI

Compania din Curtea de Argeș inițiase un proiect – nefinalizat – pentru fabricarea de produse sub marcă proprie și care ar fi urmat să fie vândute prin rețeaua Dedeman, au declarat atunci surse apropiate societății pentru Profit.ro. Partenerii germani le-au atras atenția că nu pot utiliza piesele și tehnologiile lor pentru a vinde produse sub altă marcă și demersul a fost oprit.

Acum, germanii notifică atât încetarea contractului de furnizare, cât și a contractului de împrumut al sculelor și dispozitivelor. Echipamentele sunt solicitate spre restituire până cel târziu la finele lunii aprilie.

Recent, Kärcher a deschis la Curtea de Argeș a doua fabrică proprie de aspiratoare și alte aparate de curățenie, după o investiție de 20 de milioane de euro. Grupul german a inaugurat prima unitate în aceeași localitate, în 2016, investiția fiind atunci de 15 milioane de euro.

După ce la jumătatea anului trecut a avut o pierdere catastrofală, de aproape 10 milioane lei, după o operațiune contabilă care ajusta participația la Mobila Rădăuți, societate din portofoliu, în 2021 producătorul de electrocasnice Electroargeș a redevenit profitabil în condițiile unei majorări cu 24,81% a cifrei de afaceri semestriale nete, la 220,55 milioane lei, de la 176,71 milioane lei.

Vrancart – profit net în stagnare la 9 luni CITEȘTE ȘI Vrancart – profit net în stagnare la 9 luni

La 30 septembrie, activele totale ale companiei erau de 151,75 milioane lei, în avans cu 13,75% față de cele de 133,41 milioane lei de la sfârșitul anului 2020. În aceeași perioadă, datoriile totale s-au majorat cu 24,00%, la  93,25 milioane de lei, de la 75,20 milioane de lei.

Electroargeș este listată la cota Bursei de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
electroarges
bvb
bursa