Electroargeș rămâne condamnată la lohn-ul industrial. Germanii de la Kärcher atrag atenția că nu pot vinde sub alte mărci produse fabricate sub licența lor

Electroargeș rămâne condamnată la lohn-ul industrial. Germanii de la Kärcher atrag atenția că nu pot vinde sub alte mărci produse fabricate sub licența lor

Sursa foto: Photoking / dreamstime.com

scris 15 sep 2017

Producătorul de electrocasnice Electroargeș este atenționat de partenerii de la Kärcher, pentru care fabrică produse, să nu folosească subansamble pentru producția de aspiratoare sub alte mărci. „Este ceva ce nu vom tolera în viitor.”

Avertisment din Germania. Compania Electroargeș (ELGS) a primit o scrisoare de la compania germană Kärcher împreună cu care are o colaborare și în care li se atrage atenția că nu pot desface produse sub mardcă proprie, utilizând tehnologia primită de la ei. „Fabricarea altor mărci de aspiratoare umede și uscate cu scule și piese de producție Kärcher este ceva ce nu vom tolera în viitor”, spune documentul semnat de Christian May, membru în board-ul societății germane publicat pe portalul Electroargeș.

Compania din Curtea de Argeș inițiase un proiect – nefinalizat – pentru fabricarea de produse sub marcă proprie și care ar fi urmat să fie vândute prin rețeaua Dedeman, au declarat surse apropiate societății pentru Profit.ro. Partenerii germani le-au atras atenția că nu pot utiliza piesele și tehnologiile lor pentru a vinde produse sub altă marcă și demersul a fost oprit.

Deutsche Boerse acceptă să plătească 10,5 milioane euro ca să pună capăt unei investigații privind folosirea de informații privilegiate CITEȘTE ȘI Deutsche Boerse acceptă să plătească 10,5 milioane euro ca să pună capăt unei investigații privind folosirea de informații privilegiate

În scrisoarea publicată astăzi, Kärcher salută noua conducere Electroargeș despre care spune că poate asigura buna funcționare a parteneriatului dintre companii și spune că vechiul executiv s-a comportat într-un mod care i-a surprins și „care nu poate fi acceptat într-o relație de afaceri de lungă durată”.

Veniturile totale din exploatare ale companiei din Curtea de Argeș au crescut în prima jumătate a acestui an, față de intervalul corespondent din 2016, cu 1,93%, la 107,65 milioane de lei, de la 105,61 milioane de lei, iar profitul net semestrial de 7,10 milioane lei, cu 22,32% mai mic decât cel de 9,14 milioane lei din primul semestru al anului trecut.

Electroargeș este listată la cota Bursei de Valori București și la ultimul preț de închidere de 1,3650 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 95,23 milioane de lei (20,71 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
kärcher
electroarges
dedeman
bvb
bursa