Conformându-se tribunalului, Electroargeș va derula ofertă publică de preluare la Carbochim

Conformându-se tribunalului, Electroargeș va derula ofertă publică de preluare la Carbochim

Sursa foto: dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 dec 2017

Acționarii Carbochim vor avea posibilitatea retragerii din societate, în condițiile în care Electroargeș a cerut Bursei acordul pentru derularea unei oferte publice de preluare pentru restul titlurilor producătorului de materiale abrazive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Electroargeș Curtea de Argeș (ELGS), companie specializată în fabricarea produselor electrocasnice, va lansa o ofertă publică de preluare la producătorul de materiale abrazive Carbochim (CBC) pentru a se conforma unei decizii a Judecătoriei Cluj-Napoca. Ofertantul a notificat ieri piața după închiderea ședinței de tranzacționare de la Bursa de Valori București că a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) spre avizare documentația aferentă unei oferte de preluare obligatorii.

Electroargeș deține 12,39% din titlurile Carbochim, însă, concertat cu alte persoane care gravitau în jurul omului de afaceri decedat Cătălin Chelu, controlează peste 46% din capitalul social al firmei clujene. În urma deciziei instanței, ofertantul se conformează legislației pieței de capital, care prevede că un acționar care ajunge la o participație mai mare de 33% trebuie să ofere posibilitatea celorlalți acționari să iasă din societate, realizând o ofertă de preluare obligatorie.

Acționarii majoritari ai Zentiva România ar urma să lanseze o ofertă publică de cumpărare la prețul de 3,50 lei/acțiune, cu 40% peste prețul închiderii de ieri. Acțiunile sar la bursă cu 15% CITEȘTE ȘI Acționarii majoritari ai Zentiva România ar urma să lanseze o ofertă publică de cumpărare la prețul de 3,50 lei/acțiune, cu 40% peste prețul închiderii de ieri. Acțiunile sar la bursă cu 15%

În vara acestui an, Electroargeș și-a mai exprimat intenția pentru efectuarea respectivei operațiuni de piață. Aceasta ar urma să aibă ca intermediar compania SSIF Vienna Investment Trust, unde activează cel mai vechi broker de pe bursă, Adrian Simionescu.

Carbochim Cluj-Napoca (CBC) a realizat anul trecut venituri totale de 32,32 milioane lei, în scădere cu 6,29% față de cele de 34,49 milioane lei din 2015, iar profitul net s-a prăbușit cu 64,54%, la aproximativ 768.000 de lei, comparativ cu 2,73 milioane lei din 2015.

Carbochim este listată la cota Bursei de Valori București, unde se tranzacționează sporadic, pe volume infime. La ultimul preț de piață de 8,00 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei se cifrează la 39,44 milioane lei (8.52 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electroarges
bvb
carbochim
bursa