Dezvoltatorul imobiliar Impact a atras peste 12 milioane euro de pe bursă, dar sub jumătate față de țintă. Banii se duc în Luxuria Domenii Residences, proiectul anunțat luna trecută de Profit.ro

Dezvoltatorul imobiliar Impact a atras peste 12 milioane euro de pe bursă, dar sub jumătate față de țintă. Banii se duc în Luxuria Domenii Residences, proiectul anunțat luna trecută de Profit.ro

Sursa foto: Merkushev / dreamstime.com

scris 15 dec 2017

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, controlat Gheorghe Iaciu, a închis emisiunea de obligațiuni prin care voia să atragă 30 milioane de euro, dar cu o rată de subscriere de numai 42%. A atras în aceste zile 12,52 milioane euro, la care se adaugă alte 12 milioane de euro obținute de la investitori în vara acestui an.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Impact Developer & Contractor (IMP) a ajuns în acest an să atragă de pe piața de capital, prin emisiuni de obligațiuni deonominate în moneda unică europeană, finanțări în valoare de 24,52 milioane euro. Compania a închis astăzi oferta pentru emisiunea care va fi listată în jurul datei de 22 decembrie, la Bursa de Valori București, cu simbolul IMP22E și care poartă o dobândă fixă de 5,75%.

Rata de subscriere a fost de 41,75% din suma programată a fi atrasă inițial, de 30 milioane de euro. Compania s-a confruntat cu un climat de piață de aversiune la risc în piața românească și cele regionale, caracterizate de deprecieri ale indicilor principali de la București, Varșovia și Budapesta. Profit.ro semnala încă din zilele precedente, din maniera de amendare a prospectului operațiunii, că ar putea fi unele dificultăți în atragerea investitorilor pentru plasarea întregii emisiuni.

FOTO Calvarul locuitorilor cartierului Greenfield din Băneasa, cu un pas mai aproape de rezolvare. O hotărâre CGMB va facilita redeschiderea drumului închis în februarie CITEȘTE ȘI FOTO Calvarul locuitorilor cartierului Greenfield din Băneasa, cu un pas mai aproape de rezolvare. O hotărâre CGMB va facilita redeschiderea drumului închis în februarie

Pentru închiderea cu suces a operațiunii de piață, Impact a operat 2 schimbări succesive la prospectul de emisiune, respectiv prelungirea cu 5 zile a perioadei de subscriere și coborârea pragului de la care se închide emisiunea la 25%, de la 50% cât era prevăzut inițial. Subscrierea minimă a fost de 10 obligațiuni, respectiv echivalentul sumei de 50.000 de euro. Data decontării va fi 19 decembrie.

Suma de bani obținută va fi folosită pentru lucrările de construcție la proiectul Luxuria Domenii Residences, complex de peste 600 de apartamente amplasat în apropierea centrului expozițional Romexpo și cu o valoare a investiției anunțată de aproximativ 68 milioane euro. Proiectul imobiliar a fost prezentat de Profit.ro luna trecută.

Dezvoltatorul imobiliar Impact a atras peste 12 milioane euro de pe bursă, dar sub jumătate față de țintă. Banii se duc în Luxuria Domenii Residences, proiectul anunțat luna trecută de Profit.ro

Impact a avut anul trecut venituri totale de 194,5 milioane lei și un profit net de 29,6 milioane lei. Deși și-a sporit vânzările de locuințe cu 30%, dezvoltatorul imobiliar a raportat pentru primul semestru al acestui an un profit net cu 1,5 milioane de lei mai mic comparativ cu perioada similară a anului trecut. În primele 9 luni ale acestui an, compania a consemnat un declin de 15,78% al veniturilor din vânzările din stocul de proprietăți rezidențiale, la 93,77 milioane lei, de la 111,34 milioane lei în primele 3 trimestre ale din 2016, iar profitul net a înregistrat un picaj de 51,77%, la 13,48 milioane lei, față de 27,95 milioane lei.

Compania a obținut, în prima parte a verii, finanțări pentru construcția clădirilor din ansamblul rezidențial Greenfield din Băneasa, respectiv o emisiune de obligațiuni de 12 milioane euro cumpărată de fonduri de investiții administrate de Credit Value Investments din Polonia și un împrumut de 32,73 milioane lei contractat de la Piraeus Bank.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB, iar prețul de închidere al sesiunii de astăzi, de 1,1030 lei/acțiune, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 286,20 milioane lei (61,75 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
bvb
bursa
luxuria domenii residences
gheorghe iaciu