Consiliul de Administrație al Transgaz propune distribuirea a jumătate din profitul net sub formă de dividende. Anul trecut, statul a cerut mai mult

Consiliul de Administrație al Transgaz propune distribuirea a jumătate din profitul net sub formă de dividende. Anul trecut, statul a cerut mai mult
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 mar 2019

AGA de la Transgaz a fost convocată cu propunerea distribuirii unui dividend având un randament de 6%. Președintele Consiliului de Administrație a fost desemnat în persoana celui care din 2011 conduce Uniqa Asigurări de Viață.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Anul trecut nu a fost suficientă o singură Adunare Generală Ordinară a Acționarilor pentru a se vota distribuirea de dividende la Transgaz Mediaș (TGN). Propunerile mai conservatoare ale conducerii transportatorului s-au bătut cap în cap cu cele ale acționarului majoritar, statul român prin Ministerul Economiei, pentru o repartizare în acord cu politica promovată de Guvern începând cu 2017 pentru acordarea de dividende reprezentând până la 90% din profit.

Se va repeta istoria? Consiliul de Administrație al Transgaz a convocat pentru data de 23 aprilie AGA de bilanț în care pe ordinea de zi figurează distribuirea de dividende în sumă de 255,02 milioane lei, echivalente cu 51,45% din profitul net de 495,67 milioane lei, obținut de companie anul trecut. Alte 240,65 milioane lei urmează să fie alocate către capitolul rezervelor care constituie surse proprii de finanțare.

Conducerea companiei menționează că 35% din sumele repartizate la „alte rezerve” sunt angajate prin contracte de achiziții pentru a fi folosite ca surse de finanțare.

Dividendul brut de 21,66 lei/acțiune propus cu dată a plății 16 iulie poartă, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de 338,00 lei/acțiune, un randament de 6,09%, sub media cu care au obișnuit piața companiile dn domeniul energiei în anii precedenți.

În aceeași ședință în care a decis propunerea de dividend pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, Consiliul de Administrație l-a desemnat în funcția de președinte al boardului companiei pe Remus-Gabriel Lăpușan, cel care deține din anul 2011 poziția de CEO al Uniqa Asigurări de Viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
dividende
ministerul economiei
uniqa asigurari de viata