Corecții ușoare la BVB. Acțiunile One păstrează impulsul pozitiv

Corecții ușoare la BVB. Acțiunile One păstrează impulsul pozitiv

Sursa foto: Dana Rothstein | Dreamstime.com

scris 9 dec 2021

La BVB am consemnat o sesiune de ezitare, cu volume reduse și osiclații modeste la nivelul indicilor.

Raliul de la New York Stock Exchange s-a oprit pentru o zi de consolidare a câștigurilor recente, context în care și mișcarea de recuperare de la Bursa de Valori București care a pus 6 sesiuni consecutive a luat o pauză. Ordinele de cumpărare au fost mai puțin consistente și în acest context și rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 41,24 milioane lei (8,33 milioane euro).

Cea mai tranzacționată acțiune a zilei, cea a Băncii Transilvania (TLV), a cumulat schimburi de doar 5,06 milioane lei, pe fondul corecției cu 0,80% a cotației până la nivelul de 2,4900 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 15,71 miliarde lei (3,17 miliarde euro). Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a urcat cu 1,73%, până la prețul de 17,60 lei/acțiune, pe transferuri de 2,49 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Compania poloneză Unilink a preluat Safety Broker de Asigurare, liderul pieței de profil din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Compania poloneză Unilink a preluat Safety Broker de Asigurare, liderul pieței de profil din România

La nivelul indicilor, piața a trădat indecizie, cu amplitudine mică a fluctuațiilor, însă închiderea a fost generalizată „pe roșu”: -0,21% pentru indicele compozit BET-XT, -0,62% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.779,03 puncte, -0,50% pentru indicele energetic BET-NG și -0,09% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.587,69 puncte se află în zona mediilor mobile de viteză în proporții Fibonacci, de 21 de zile (EMA21) și respectiv de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Corecții ușoare la BVB. Acțiunile One păstrează impulsul pozitiv

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile One United Properties (ONE) au adăugat 1,36% în trendul de creștere pentru o închidere la prețul de 2,6150 lei/acțiune, în contextul celei de-a 2-a activități a zilei, de 3,01 milioane lei. Titlurile develoerului imobiliar sunt susținute de știrea potrivit căreia de la data de 20 decembrie vor intra în structura indicelui FTSE All Cap, ceea ce le face ținta investitorilor instituționali nerezidenți.

Alte acțiuni preferate, de asemenea, de străini au avut închideri pozitive: +0,65%, până la prețul de 1,8680 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au cumulat tranzacții de 1,56 milioane lei și +0,11%, până la prețul de 0,4685 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au avut volume echivalente cu 1,01 milioane lei.

Profit Financial.forum – Radu Crăciun, APAPR: Provocări din zona oscilațiilor dobânzilor pentru un sistem al fondurilor de pensii care a făcut deja plăți către contributori de 1 miliarde lei CITEȘTE ȘI Profit Financial.forum – Radu Crăciun, APAPR: Provocări din zona oscilațiilor dobânzilor pentru un sistem al fondurilor de pensii care a făcut deja plăți către contributori de 1 miliarde lei

La prima zi de prezență în ringul pieței AeRO, pe un rulaj de 1,31 milioane lei, titlurile companiei GoCab Sofware (CAB) care deține o aplicație pentru serviciile de taxi, au închis la prețul de 0,1900 lei/acțiune, cu 55,81% sub prețul plasamentului privat realizat în vederea listării, nivel care conferă firmei cu pierderi de 2,5 milioane lei la S1 2021 o capitalizare de piață de 16,10 milioane lei (3,25 milioane euro).

Compania de intermediere care a adus aceste emitent la cota BVB și care este și acționar fondator al GoCab, BRK Financial Group (BRK) a suferit, de asemenea, un recul de 0,3000 lei/acțiune, pe transferuri de 1,93 milioane lei. Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care s-au corectat cu 0,67%, până la prețul de 37,00 lei/acțiune, și de titlurile Digi Communications (DIGI) care au avansat cu 0,72%, până la prețul de 41,70 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
one united