Acțiunile GoCab Sofware intră la tranzacționare la un preț la jumătate față de cel din plasamentul privat. Capitalizare de aproape 20 milioane lei pentru o firmă cu pierderi de 2,5 milioane lei la S1, dar care promite un an 2022 exponențial

Acțiunile GoCab Sofware intră la tranzacționare la un preț la jumătate față de cel din plasamentul privat. Capitalizare de aproape 20 milioane lei pentru o firmă cu pierderi de 2,5 milioane lei la S1, dar care promite un an 2022 exponențial

Sursa foto: BVB

scris 9 dec 2021

După un plasament privat în valoare de 7,42 milioane lei, titlurile companiei GoCab, care are o aplicație pentru serviciile de taxi, au un debut ezitant la bursă.

GoCab Sofware (CAB) nu confirmă interesul din plasamentul privat premergător listării și intră la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București la o valoare de piață sub cea din respectiva operațiune. Astfel, titlurile companiei care a dezvoltat o aplicație ce conectează pasagerii cu șoferii autorizați de taxi, independenți sau afiliați unui dispecerat, se tranzacționau după prima oră în ring, în contextul unor schimburi însumând aproximativ 763.000 de lei, la prețul de 0,2280 lei/acțiune, cu 46,98% sub cel de 0,4300 lei/acțiune al tranzacției inițiale.

La cotația de pe bursă, firma ar avea o capitalizare de piață de 19,32 milioane lei (3,90 milioane euro). Investitorii au fost mai degrabă prudenți în contextul în care veniturile din exploatare pe anul 2020 au fost de aproximativ 843.000 de lei, iar pierderea afișată a fost de 1,17 milioane lei. Deși veniturile au crescut și erau la S1 deja de 1,10 milioane lei, pierderea s-a adâncit la 2,51 milioane lei în primele 6 luni din 2021.

Conflict la Electroargeș - Germanii de la Kärcher, unul dintre principalii clienți, anulează contractul. Compania românească apreciază însă că notificările nu respectă nici contractul, nici legea CITEȘTE ȘI Conflict la Electroargeș - Germanii de la Kärcher, unul dintre principalii clienți, anulează contractul. Compania românească apreciază însă că notificările nu respectă nici contractul, nici legea

Compania promite, însă, o poveste de creștere. „Avem planuri ambițioase pe viitor, dar și convingerea că în urma listării vom crește într-un ritm mult mai alert”, a declarat, în cadrul evenimentului de listare, Ninel Macarie, fondator și director general al GoCab Software.

În 2021, platforma a câștigat 100.000 de clienți pe sistemele Android și IoS, iar în rândul șoferilor de taxi are aproximativ 10.000 de descărcări. Aplicația are dezvoltate multiple module dedicate pentru clienți, șoferii de taxe, corporate, companii HORECA și clinici medicale.

Societatea, care îi are pe cei de la BRK Financial Group ca acționari fondatori, adresează o nevoie a pieței unde nu exista o platformă suplă pentru preluarea comenzilor de taxi și oferă o gamă variată a mijloacelor de plată. „Anul 2022 pentru noi va fi unul exponențial, având pregătite deja foarte multe module pentru comandă cu care să ieșim în piață”, spune directorul Macarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
gocab software
bvb
bursa
listare
taxi
aplicatie
brk financial