Debut de sesiune pe tendință de apreciere la BVB

Debut de sesiune pe tendință de apreciere la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 mar 2020

În contextul în care ieri, la New York, indicele Dow Jones Average Industrial a închis deasupra reperului de 22.000 de puncte, cu 4.000 de puncte deasupra minimului din actualul puseu de vânzare, și pe bursa românească primele minute de tranzacționare arată o piață pozitivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raliul de ieri al burselor lumii nu s-a transpus și la BVB în continuarea mișcării de revenire, piața având o sesiune de indecizie. Încercarea de conectare este făcută la debutul sesiunii de astăzi, când indicii principali câștigă aproximativ 0,8% într-o notă a volumelor în decln în care piața s-a aflat și în ședința precedentă.

Singurele titluri care în prima jumătate de oră de tranzacționare au depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de lei sunt cele ale Fondului Proprietatea (FP), care au un avans aproape de media pieței, 0,9%, până la prețul de 1,1300 lei/acțiune.

EXCLUSIV Fie scăderea cât de rea, tot deschisă-i bursa mea. BVB se angajează că tranzacțiile nu vor fi oprite, indiferent de mărimea șocului de volatilitate adus de criza coronavirus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fie scăderea cât de rea, tot deschisă-i bursa mea. BVB se angajează că tranzacțiile nu vor fi oprite, indiferent de mărimea șocului de volatilitate adus de criza coronavirus

În rest, activitatea este slabă, chiar și acțiunea-fanion a bursei românești, cea a Băncii Transilvania (TLV), adunând în același interval schimburi de numai aproximativ 410.000 de lei, acestea însoțind o mișcare de apreciere, de asemenea, în ton cu indicii, de 0,8%, până la prețul de 1,8200 lei/acțiune. De remarcat că indicele încă este sub retragerea Fibonacci de 23,6% a impuslului descendent început în martie, rezistență sub care s-a oprit și în precedentele 2 sesiuni, așa cum se vede pe graficul atașat.

Debut de sesiune pe tendință de apreciere la BVB

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea