Debut indecis de săptămână la bursă. Corecție abruptă a acțiunilor Băncii Transilvania

Debut indecis de săptămână la bursă. Corecție abruptă a acțiunilor Băncii Transilvania

Sursa foto: Vivian Seefeld | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 oct 2021

Indicii principali de la BVB au avut deviații minore față de nivelurile de referință de vineri, pe volume apropiate de media ultimilor 3 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În contextul unei tendințe de retragere la New York Stock Exchange, și la Bursa de Valori București am consemnat o sesiune de ezitare, după atingerea unui nou maxim istoric la finele săptămânii trecute. Poate că piața ar fi avut o închidere “verde”, dar titlurile Băncii Transilvania (TLV) au suferit un recul semnificativ, de 2,41%, până la prețul de 2,6300 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 14,47 milioane lei. Atât șocul de preț, cât și volumele sunt cauzate de pachete de acțiuni aruncate în piață la momentul preînchiderii.

Acestea au influențat parcursul indicilor în ansamblul lor. Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,15% și indicele reprezentativ BET s-a corectat cu 0,12%, până la nivelul de 12.801,95 puncte care este, totuși, a 2-a cea mai ridicată valoare din istoria sa.

Debut indecis de săptămână la bursă. Corecție abruptă a acțiunilor Băncii Transilvania

Rulajul pe segmentul acțiuni a fost de 45,86 milioane lei (9,26 milioane euro), apropiat de media ultimilor 3 ani care a adus promovarea BVB la statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell. La acesta a avut un aport și un transfer special din piața deal în valoare de 2,63 milioane lei cu acțiuni Sinteza Oradea (STZ).

BCR Pensii și-a majorat cu 5% activele de la Pilonul II. Compania a achiziționat acțiuni TTS de peste 5 milioane lei și a inclus în portofoliul său extern titluri Lufthansa, Wienerberger și ale unui gigant minier CITEȘTE ȘI BCR Pensii și-a majorat cu 5% activele de la Pilonul II. Compania a achiziționat acțiuni TTS de peste 5 milioane lei și a inclus în portofoliul său extern titluri Lufthansa, Wienerberger și ale unui gigant minier

În piața reglementată, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avansat cu 0,33%, până la prețul de 1,8060 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,65 milioane lei, însă aceasta nu a împiedicat declinul de 0,59%, până la nivelul de 53.143,90 puncte, a indicelui financiar BET-FI.

Prin contrast, celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a câștigat 0,37% Cele mai lichide acțiuni din structura sa au avut pe linie închideri pozitive. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 0,73%, până la prețul de 0,4820 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 4,41 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au urcat cu 0,43%, până la prețul de 35,35 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,08 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au apreciat cu 0,26%, până la prețul de 37,85 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,65 milioane lei.

Au supraperformat pieței altor cotații, cu un salt de 3,14%, până la prețul de 1,3120 lei/acțiune, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au cumulat tranzacții de 4,25 milioane lei. O altă acțiune care a fost motor de creștere în actualul trend ascendent, cea a furnizorului de servicii MedLife (M), s-a corectat cu 0,25%, până la prețul de 19,90 lei/acțiune, pe transferuri de 1,64 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast
nuclearelectrica