Debut negativ de ședință la BVB, unde protagonistă este o acțiune din Austria

Debut negativ de ședință la BVB, unde protagonistă este o acțiune din Austria
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 apr 2020

După prima oră de tranzacționare, indicii principali de la BVB pierd aproape un procent, pe volume slabe. Acțiunile Erste Group AG, proprietara BCR, sunt cele mai tranzacționate din piața românească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După revenrea consistentă din precedentele 2 sesiuni, bursa românească are la debutul orarului de tranzacționare o tendință ușor negativă, în contetul în care și piețele principale de acțiuni din lume bat în retragere. Indicele reprezentativ BET pierdea 0,91%, coborând în zona de 7.950 de puncte, după ce închiderea de ieri se realizase peste reperul de 8.000 de puncte, cea mai ridicată valoare din ultimele 3 săptămâni și jumătate.

Volumele sunt foarte slabe. Spre exemplu, acțiunea-fanion de la BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), abia aduna schimburi de aproximativ 785.000 de lei după o oră de tranzacționare. Cotația aluneca cu 0,11% sub referință, la prețul de 1,8780 lei/acțiune.

EXCLUSIV Fondul Proprietatea mai are disponibilități de cash pentru noi distribuții către acționari în 2020. La ce trebuie să se aștepte investitorii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul Proprietatea mai are disponibilități de cash pentru noi distribuții către acționari în 2020. La ce trebuie să se aștepte investitorii

Tot o acțiune din zona bancară era cea mai tranzacționată în ringul bursier de la București. Este vorba despre titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), care deține BCR, și care se depreciau cu 2,69% în acord cu mișcarea de pe piața principală de la Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
erste
bcr