Declin ușor la bursă. Volumele scad sub reperul de 5 milioane euro

Declin ușor la bursă. Volumele scad sub reperul de 5 milioane euro

Sursa foto: Cst2011 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 mar 2023

Sesiunea de la BVB a fost neconcludentă, cu fluctuații mici și o lichiditate slabă, salvată parțial de acțiunile OMV Petrom și Fondul Proprietatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bursele lumii au adăugat o nouă zi în impulsul de revenire, tendința fiind mai clară în favoarea unui comortament care a marcat primele săptămâni din an, cu o supraperformare a acțiunilor europene în fața celor din SUA. Indicele DAX40 din Germania a câștigat 1%, în timp ce aprecierea este de o treime de procenmt pentru indicele S&P500 de la New York și chiar mai anemică pentru indicele Dow Jones Industrial Average.

La BVB, investitorii ezită, însă să se cupleze acestui elan. Ezitarea se vede în primul rând la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de doar 23,65 milioane lei (4,78 milioane euro) și acesta asigurat în proprție de aproape jumătate de 2 acțiuni cu evoluții divergente: -0,65%, până la prețul de 0,4580 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au cumulat transferuri de 6,20 milioane lei, și +0,24%, până la prețul de 2,1000 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), ce au însumat schimburi de 5,22 milioane lei.

VIDEO ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Suprataxa de solidaritate din petrol și gaze, extinsă pentru a ″prinde″ și OMV Petrom – adoptată. Oficial din Finanțe: Modificarea riscă să ducă România în infringement CITEȘTE ȘI VIDEO ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Suprataxa de solidaritate din petrol și gaze, extinsă pentru a ″prinde″ și OMV Petrom – adoptată. Oficial din Finanțe: Modificarea riscă să ducă România în infringement

Sunt mișcări în linia parcursului neconcludent al pieței care a fost trădat și la nivelul indicilor: cvasi-staționare pentru indicele compozit BET-XT, +0,58% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.992,89 de puncte, -0,18% pentru indicele energetic BET-NG și -0,10% pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 12.041,50de puncte este pe o reacție descedentă după testarea unei confluențe de rezistențe date de mediile mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21) și de 55 de zile (EMA55), indicată pe graficul atașat.

Declin ușor la bursă. Volumele scad sub reperul de 5 milioane euro

În nota de ansamblu a pieței, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 0,20%, până la prețul de 19,64 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,18 milioane lei. O dinamică apropiată, -0,13%, au avut și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care au închis la prețul de 38,15 lei/acțiune o ședință în care au întrunit o activitate de 1,52 milioane lei.

Reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile SIF Oltenia (SIF5) care au staționat la prețul de 1,7100 lei/acțiune, în ziua în care în piață a ajuns știrea că emitentul a vândut pentru suma de 44,56 milioane lei (9,02 milioane euro) din vânzarea către Transilvania Investments Alliance (TRANSI) a întregii sale participații de 29,27% din acțiunile societății Turism Felix (TUFE), care concentrează și unități hoteliere din stațiunea Băile Felix.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
sif oltenia