Digi Communications va distribui dividende, însă, chiar și după prăbușirea acțiunilor, randamentul net al dividendelor este de doar 1%

Digi Communications va distribui dividende, însă, chiar și după prăbușirea acțiunilor, randamentul net al dividendelor este de doar 1%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 mai 2018

Acționarii Digi, compania care deține operatorul telecom RCS& RDS, au aprobat dstribuirea unui dividend brut de 0,3500 lei/acțiune. Este o palidă consolare pentru cei care au cumpărat în oferta publică de listare. La prețul de 40,00 lei/acțiune al operațiunii de piață, randamentul net al dividendului este de doar 0,83%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Digi Communications (DIGI) a decis astăzi distribuirea de dividende în valoare însumată de 35 milioane lei. În prospectul de listare, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS anunțase că nu va avea o politică de acordare de dividend, prioritare fiind investițiile pentru o companie deja cu o rată de îndatorare mare. Dividendele vin ca o nouă ancoră pentru acțiuni care sunt tranzacționate cu 16,75% sub prețul de 40,00 lei/acțiune al ofertei de listare.

EXCLUSIV NN Pensii reduce cu o treime comisionul de administrare aplicat contribuțiilor clienților. Operațiunea taie 15% din veniturile administratorului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV NN Pensii reduce cu o treime comisionul de administrare aplicat contribuțiilor clienților. Operațiunea taie 15% din veniturile administratorului

Totuși, nivelul dividendului brut de 0,3500 lei/acțiune este în măsură să ofere o susținere restrânsă cotației. Calculat la nivel net și raportat la prețul de închidere de astăzi, de 33,30 lei/acțiune, randamentul net este de 1,01%, comparabil cu dobânzile la depozitele bancare. Mai dureros este pentru investitorii care au cumpărat în oferta publică de listare și care obțin un randament net de numai 0,83%. Pansament, într-o piață în care multe societăți distribuie dividendele abia în lunile iulie-octombrie, Digi, compania care controlează fluxuri importante de numerar, a indicat ca dată a plății 30 mai.

În cadrul AGA a mai fost desemnat ca auditor al societății divizia din Olanda a Ernst & Young. De asemenea, Consiliul de Administrație a fost mandatat să răscumpere până la 10% din acțiunile de clasă B ale companiei.

Societatea a realizat anul trecut un câștig pretaxare EBITDA ajustat de 287,5 milioane euro, cu 9,19% mai mare decât cel de 263,3 milioane euro din 2016, însă, la nivelul profitului net, creșterea este de 423%.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi communications
rcs&rds
dividende
bvb
bursa