Socep scoate cash din pușculiță și vine cu un dividend având un randament net de aproape 5%

Socep scoate cash din pușculiță și vine cu un dividend având un randament net de aproape 5%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 apr 2018

Operatorul portuar Socep va distribui dividende în valoare însumată de aproape 5 milioane lei, un cuantum mai mare decât profitul înregistrat în 2017, luând cash și din profitul nerepartizat în anii precedenți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Socep Constanța (SOCP) a surprins neplăcut piața când a raportat pentru anul trecut un profit net de 3,72 milioane lei, cu 65,55% mai mic decât cel de 10,80 milioane lei obținut în 2016. Operatorul portuar, care este notoriu pe bursă pentru rezervele de cash pe care și le-a construit peste ani, va aloca însă din câștigurile obținute în exercițiile financiare precedente pentru a majora cuantumului dividendelor.

Astfel, Socep va distribui către acționari, conform deciziei de astăzi din Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, dividende în valoare însumată de 4,98 milioane lei, respectiv un dividend brut de 0,0145 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la prețul de închidere de ieri de 0,2860 lei/acțiune, acesta poartă un randament de 4,82%. Sunt bani care vin repede. Data plății este preconizată a fi 8 iunie.

Socep Constanța, firmă controlată frații Nicolae și Ion Dușu prin grupul DD și Celco Constanța, are la ultima cotație de închidere de la Bursa de Valori București o capitalizare de piață de 98,22 milioane lei (21,07 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
socep
bvb
bursa
celco
dividende