Digi mută 1,2% din acțiuni către BVB

Digi mută 1,2% din acțiuni către BVB

Sursa foto: Fotopoly / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 feb 2019

Compania Digi Communications a înregistrat 1,2 milioane de acțiuni noi de clasă B la Depozitarul Central, acestea urmând să se adauge celor 34,24 milioane titluri deja înregistrate și care sunt tranzacționate la BVB. Emisiunea nouă de acțiuni a fost realizată prin conversia de acțiuni de clasă A.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mutare operată de compania Digi Communications (DIGI) care mărește disponibilul de acțiuni de la Bursa de Valori București. Emitentul a comunicat că a operat ieri, în registrul societății, majorarea de instrumente financiare de clasă B cu un număr de 1.200.000 acțiuni de valoare nominală de 0,01 euro/acțiune ca urmare a conversiei acțiunilor de clasă A în acțiuni de clasă B cu alocarea căre emitent.

În urma înregistrării, Digi are la Depozitarul Central 35,44 milioane de acțiuni de clasă B, față de cele anterior 34,24 milioane de acțiuni de clasă B plasate prin oferta publică de listare derulară în mai 2017.

EXCLUSIV InterLAN acuză un prejudiciu de 200.000 euro creat de tarifele practicate de Netcity Telecom. Asociația obține în instanță acordul pentru evaluare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV InterLAN acuză un prejudiciu de 200.000 euro creat de tarifele practicate de Netcity Telecom. Asociația obține în instanță acordul pentru evaluare

Existența încă de la listare a împărțirii acțiunilor pe clase la Digi Communications a fost percepută ca un impediment în piața de capital românească. Informații obținute de Profit.ro indică faptul că cel puțin un mare jucător din piața locală a refuzat să subscrie acțiuni în cadrul ofertei publice de listare tocmai pentru faptul că drepturile de investitor nu sunt integrale, iar decizia rămâne la nivelul societății înregistrată în Olanda.

Digi, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS a comunicat săptămâna trecută că a depășit pragul de 1 miliard de euro al veniturilor consolidate, însă cheltuielile în urcare și majorarea cu aproape 65% a costurilor de finanțare au redus drastic profitul net al companiei, cu 65,5%, la 21,40 milioane euro, de la 62,03 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi communications
rcs&rds
bvb
bursa