Dividende cu randament de numai 3% la Rompetrol Well Services. Anul trecut, minoritarii de la KJK au solicitat distribuiri de cash din rezerve

Dividende cu randament de numai 3% la Rompetrol Well Services. Anul trecut, minoritarii de la KJK au solicitat distribuiri de cash din rezerve
scris 22 mar 2021

Divizia de servicii petroliere a grupului Rompetrol distribuie aproape integral câștigul net obținut anul trecut, sub formă de dividende.

Consiliul de Administrație al Rompetrol Well Services (PTR) a convocat pentru data de 26-27 aprilie Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț, pe ordinea de zi figurând și o propunere pentru repartizarea sumei de 4,36 milioane lei sub formă de dividende, adică aproape întreg profitul net obținut în 2020, conform raportării anuale preliminare.

Societatea propune un dividend brut de 0,0156833 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 0,4500 lei/acțiune a titlurilor furnizorului de servicii petroliere, conferă acționarilor un randament net de 3,31%.

Bani cu elicopterele CITEȘTE ȘI Bani cu elicopterele

Anul trecut, compania a avut de asemenea o distribuție consistentă dintr-un câștig substanțial mai mare după solicitarea făcută de investitorii activiști de la KJK Capital. De asemenea, fondul de investiții din Finlanda are un punct de vedere forrmulat în repetate rânduri că emitentul ar trebui să retragă numerarul ținut în sistem „cash-pooling” la o firmă din grup și distribuirea către acționari. Majoritarii de la KazMunayGas au respins această variantă.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
bvb
bursa
kasmunaygas
petrol
kjk
dividende