După Olanda, Șantierul Naval Orșova găsește un client și în Germania

După Olanda, Șantierul Naval Orșova găsește un client și în Germania
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 mai 2022

După ce la începutul anului a anunțat contracte în valoare de 10 milioane de euro pentru livrări către Olanda, Șantierul Naval Orșova găsește un client și în Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șantierul Naval Orșova (SNO) a încheiat un contract în valoare de 4,33 milioane de euro pentru construcția de nave fluviale. Beneficiarul este firma germană GEFO Gesellschaft fur Oeltransporte mbH, iar termenele de livrare sunt pentru 30 septembrie 2022 și, respectiv 30 noiembrie 2022.

Este un an bun pentru activitatea comercială a companiei în ceea ce privește livrările intracomunitare după ce la debutul de an a mai găsit clienți în Olanda, unde de regulă a avut principalii beneficiari.

Nuclearelectrica distribuie dividende de aproape 600 milioane lei CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica distribuie dividende de aproape 600 milioane lei

Astfel, în februarie, compania a semnat un contract în valoare de 6,33 milioane euro pentru construcția și livrarea de nave fluviale. Beneficiar este compania olandeză Gebr.De Jonge Shipbuilding Services, iar termenele de livrare sunt pentru lunile aprilie și, respectiv, iulie ale anuluui viitor. Societatea a încasat un avans, restul de plată fiind la părăsirea Orșova de către respectivele ambarcațiuni.

De asemenea, în ianuarie, compania a raportat un contract de 4,06 milioane euro semnat cu firma olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding, partener și în alte comenzi.

FOTO UiPath, cu acțiuni în cădere, aduce un ajutor lângă Dines CITEȘTE ȘI FOTO UiPath, cu acțiuni în cădere, aduce un ajutor lângă Dines

Șantierul Naval Orșova a obținut în 2021 venituri totale de 75,53 milioane lei, cu 2,54% mai mari decât cele de 73,66 milioane lei din exercițiul financiar precedent, dar a trecut pe pierdere cu un rezultat negativ de aproximativ 154.000 de lei.

La data de 31 decembrie 2021, activele totale ale companiei erau de 103,60 milioane lei, cu 5,00% mai mici decât de cele de 109,05 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au urcat cu 27,65%, la 14,84 milioane lei, de la 11,68 milioane lei.

Șantierul Naval Orșova, companie controlată de SIF-uri (cea mai mare deținere, marginal sub 50%, o are SIF Transilvania), este listată la cota Bursei de Valori București și la ultimul preț de închidere, de 5,3000 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 60,54 milioane lei (12,23 milioane euro), mai mică decât valoarea agregată a contractelor anunțate în primele 4 luni din 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
santierul naval orsova
sif transilvania
bvb
bursa