După sesiunile de scădere, cumpărătorii trimit la bursă ca întăriri alți „3 soldați albi”

După sesiunile de scădere, cumpărătorii trimit la bursă ca întăriri alți „3 soldați albi”

Sursa foto: Natavuth Sudtanakit | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 oct 2022

O formațiune tehnică de întoarcere a pieței pe o secvență pozitivă a celor „3 soldați albi” a fost amendată de 7 ședințe consecutive de scăderi. Acum, bursa are din nou o serie de 3 sesiuni pozitive și pe indicele BET a reapărut formațiunea tehnică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un raliu furibund pe piețele financiare internaționale s-a răsfrânt favorabil și la Bursa de Valori București. Lichiditatea a crescut față de sesiunile anterioare, dar, cu un rulaj de numai 28,29 milioane lei (5,73 milioane euro), este semnificativ sub media ultimilor ani.

Cele mai mari schimburi, în valoare de 7,47 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietaea (FP), care au câștigat 0,99%, până la prețul de 1,8280 lei/acțiune. Acestea au fost urmate de 2 acțiuni care pe transferuri depășind reperul de 4 milioane lei au avut aprecieri identice, +1,55%. Este vorba de titlurile OMV Petrom (SNP), care au închis la prețul de 0,4265 lei/acțiune și titlurile operatorului de piață Bursa de Valori București (BVB), care s-au stabilizat la prețul de 32,80 lei/acțiune.

VIDEO&FOTO Goana după diamante. O companie americană lansează diamante standardizate și vede potențial pentru o piață a deținerilor de investitori de aproape 200 miliarde dolari. Un român legat de cea mai mare bursă CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Goana după diamante. O companie americană lansează diamante standardizate și vede potențial pentru o piață a deținerilor de investitori de aproape 200 miliarde dolari. Un român legat de cea mai mare bursă

Într-o zi în care s-a desfășurat Adunarea Generală a Acționarilor, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avut o revenire de 1,63%, până la prețul de 17,48 lei/acțiune, pe o activitate de 1,98 milioane lei. Tranzacții foarte apropiate ca valoare s-au mai realizat pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au crescut cu 2,42%, până la prețul de 40,25 lei/acțiune, și titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au avut un salt de 3,07%, până la prețul de 41,95 lei/acțiune.

Sunt mișcări care au antrenat aprecieri generalizate la nivelul indicilor: +1,41% pentru indicele compozit BET-XT, +0,33% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 47.795,01 puncte, +1,93% pentru indicele energetic BET-NG și +1,55% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 10.953,44 de puncte este la a 2-a secvență are aduce pe grafic formațiunea celor „3 soldați albi” („3 white soldiers"), care de regulă premerge o întoarcere a pieței pe un trend pozitiv.

După sesiunile de scădere, cumpărătorii trimit la bursă ca întăriri alți „3 soldați albi”

De notat că formațiunea în oglindă a celor 3 ciori negre („3 black crows”), semnalizată de Profit.ro, de asemenea apărută de mai multe ori la cumpăna dintre ani, a anticipat intrarea în actualul trend descendent.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica