Electromagnetica distribuie un dividend cu randament net mai mic de 3%. Reacție negativă în piață

Electromagnetica distribuie un dividend cu randament net mai mic de 3%. Reacție negativă în piață
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2019

După ce în 2017 a avut pierderi antrenate de evoluții nefavorabile pe piața „băieților deștepți” din energie, Electromagnetica vine în contul rezultatului pe anul 2018 cu dividende purtând randamente de până la 3%, dar care aparent nemulțumesc acționarii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După publicarea rezultatelor la 9 luni, investitorii își legau speranțe importante de performanța companiei Electromagnetica (ELMA), având în vedere profitul net afișat de 16,67 milioane lei. O dezamăgire majoră a vent în februarie, când de pe bilanțul anual s-a „evaporat” cea mai mare parte a acestui câștig. Compania are un profit net de repartizat de 4,82 milioane lei, iar astăzi acționarii au aflat cât din acesta urmează să fe distribuit către ei.

Astfel, conform propunerii pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 22 aprilie, Electromagnetica ar urma să distribuie dividende de 2,70 milioane lei, în timp ce suma de 1,72 milioane lei va fi alocată la capitolul surse proprii de finanțare, având în vedere obiectivele de investiții de realizat, cât și politicile de vânzare pe credit furnizor a sistemelor de iluminat.

Antifrauda a identificat un prejudiciu de 2 milioane lei cauzat statului din tranzacții cu criptomoneda OneCoin. Și FBI investighează OneCoin CITEȘTE ȘI Antifrauda a identificat un prejudiciu de 2 milioane lei cauzat statului din tranzacții cu criptomoneda OneCoin. Și FBI investighează OneCoin

Dividendul brut propus cu dată a plății 3 iunie este de 0,004 lei/acțiune, iar acesta, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București de 0,1400 lei/acțiune, conferă investitorilor un randament de 2,71%.

Reacția a fost negativă în piață și până la orele prânzului, titlurile Electromagnetica au scăzut cu 5,00%, până la prețul de 0,1330 lei/acțiune, nivel la care încă randamentul net este de 2,86%.

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa
dividende