SIF Banat Crișana propune 2 variante de distribuire a profitului: dividende cu randament de 2% sau răscumpărări de toți banii

SIF Banat Crișana propune 2 variante de distribuire a profitului: dividende cu randament de 2% sau răscumpărări de toți banii

Sursa foto: Niroworld / dreamstime.com

scris 19 mar 2019

Acționarii SIF Banat Crișana au fost convocați și au spre aprobare atât varianta distribuirii unui dividend brut de 0,0520 lei/acțiune, cât și pe cea a unui program de buy-back pentru 2,90% din acțiunile proprii.

Consiliul de Administrație al SIF Banat Crișana (SIF1), care îl are ca președinte pe fostul ministru al Finanțelor Bogdan Drăgoi, a convocat pentru 22-23 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor unde figurează și propunerile pentru repartizarea profitului net de 77,18 milioane lei obținut anul trecut.

Acționarii vor avea de optat între 2 variante. Prima dintre acestea prevede distribuirea de dividende în valoare de 26,90 milioane lei, în timp ce suma 50,28 milioane lei ar urma să fie redirecționat către capitalul „alte rezerve”. Dividendului brut propus este de 0,0520 lei/acțiune, iar raportat la ultimul preț de închidere, de 2,1800 lei/acțiune, și calculat la nivel net, acesta conferă titlurilor cu simbolul SIF1 un randament de 2,27%.

SIF Moldova, propunere pentru răscumpărarea a 2% din acțiunile proprii și dividend cu randament puțin peste 2% CITEȘTE ȘI SIF Moldova, propunere pentru răscumpărarea a 2% din acțiunile proprii și dividend cu randament puțin peste 2%

În a 2-a variantă, conducerea societății propune transferul integral al profitului la capitolul „alte rezerve” pentru susținerea unui program de răscumpărări pentru un număr de 15,00 milioane de acțiuni, reprezentând 2,90% din capitalul social al SIF Banat Crișana. Titlurile care ar urma să fie dobândite în cadrul operațiunii de buy-back derulată pentru o perioadă de 18 luni de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial sunt destinate a fi anulate în vederea reducerii capitalului social.

Conform calculelor Profit.ro este puțin probabil ca întreg câștigul să fie alocat programului de buy-back. Chiar și în cazul în care o ofertă de răscumpărare ar fi promovată la un preț cu 50% peste actuala cotație de piață, suma utilizată în achiziții ar urma să fie mai mică de 50 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif banat crisana
bvb
bursa
bogdan dragoi
dividende
rascumparari