Emisiunea de 111 milioane lei a International Investment Bank a primit rating Baa1 de la Moody's

Emisiunea de 111 milioane lei a International Investment Bank a primit rating Baa1 de la Moody's
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 nov 2015

Calificativul din categoria "medium grade" pentru obligațiunile listate la Bursa de Valori București ale instituției internaționale de credit cu sediul la Moscova a fost acordat ieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenția de evaluare financiară Moody's a acordat ieri un rating Baa1, în categoria "medium grade", pentru emisiunea de obligațiuni în valoare de 111 milioane lei listată pe data de 15 octombrie la Bursa de Valori București de International Investment Bank, instituție internațională de credit recapitalizată recent până la un nivel de 1,3 miliarde euro.

Titlurile au scadența la trei ani și sunt purtătoare ale uni randament anual de 4,1%. Banca fondată în anul 1970 și care are ca membre nouă țări, dintre care cinci state ale Uniunii Europene, urmărește realizarea de plasamente în România pentru investiții în special în sectorul intreprinderilor mici și mijlocii. Denis Ivanov, al doilea om în Consiliul de Administrație al băncii care are sediul la Moscova, anunțase încă de la listare că emisiunea va primi rating. În viitor, banca ce a depășit active de 800 milioane de euro, intenționează să realizeze emisiuni de obligațiuni și cu termene extinse, de 5 și 7 ani.

În prezent, la cota BVB, mai este listată la categoria titlurilor de credit emise de instituții internaționale și emisiunea de obligațiuni în valoare de 130 milioane lei, din anul 2009, a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), având maturitatea în februarie 2019.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
iib
international invetsment bank