Acționarii Alro Slatina au aprobat contractarea unor credite de aproape 200 milioane dolari

Acționarii Alro Slatina au aprobat contractarea unor credite de aproape 200 milioane dolari
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 oct 2015

Producătorul de aluminiu ar urma să contracteze un împrumut de 137 milioane dolari de la un sindicat de bănci pentru refinanțarea unei facilități de un credit a BERD și un alt împrumut pentru investiții de 60 milioane dolari, de la Black Sea Trade and Development Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Adunarea Generală a Acționarilor la Alro Slatina (ALR) a aprobat astăzi în unanimitate contractarea unui împrumut de aproape 200 milioane dolari, informează un comunicat al emitentului remis astăzi Bursei de Valori București. Un credit în valoare de 137 milioane dolari ar urma să fie accesat de la un sindicat de bănci și va fi garantat de acționarul majoritar Vimetco NV, care controlează 84,19% din acțiunile producătorului de aluminiu. Scopul acestuia (fără a selimita, însă, la acesta) este refinanțarea unei facilități de credit de tip revolving în valoare de 120 milioane dolari de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) contractată în august 2010. De asemenea, un credit pentru investiții în valoare de până la 60 milioane dolari va putea fi contractat, după acordul în AGA, de la Black Sea Trade and Development Bank, instituție de credit cu sediul la Salonic, în Grecia, a Organizației pentru Cooperare Economică în Marea Neagră.

Acționarii, din care mai fac parte Fondul Proprietatea (FP), cu o participație de 10,21%, și fondurile de pensii AZT au aprobat și constituirea de garanții pentru împrumuturi format din ipotecile asupra pe terenuri și imobile ale societăților, precum și cu pachetele de acțiuni de peste 99% la companiile Conef SA și Alum Tulcea.

AGA a mai aprobat componența Consiliului de Administrație din care fac parte Marian Daniel Năstase, Seghei Gheorghe, Pavel Machitski, Adrian Manaicu, Artem Anikin, Aleksandr Barabanov și Gheorghe Dobra. Compania Alro este listată la BVB și la ultima valoare de închidere are o capitalizare de 1,04 miliarde lei (258,37 milioane dolari). Producătorul de aluminiu este controlat, prin holdingul olandez Vimetco, de miliardarul rus Vitali Machitski.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
vimetco
alum
berd
credit