EXCLUSIV Compania germană Systec, cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș

EXCLUSIV Compania germană Systec, cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș
scris 18 aug 2017

Pachete de acțiuni consistente de acțiuni ale producătorului de instalații industriale AAGES au fost cumpărate de un partener din Germania care are ca țintă o partcipație de 10% din acțiunile companiei. Systec Group a achiziționat în oferta publică și în piața secundară, ultimul transfer important fiind achiziția a 1,6% din acțiunile companiei de la acționarul majoritar Gabor Molnar.

Interes major din Germania pentru compania a AAGES din Târgu Mureș, listată la începutul acestei veri la Bursa de Valori București. Societatea Systec Finance GmbH și admnistratorul acesteia, Dr. Frank Kampmann au achiziționat aproximativ 7% din titlurile societății, iar ținta lor este pentru o deținere de 10%, au declarat pentru Profit.ro surse apropiate tranzacției.

Systec Group este partener de afaceri cu AAGES și și-a exprimat interesul pentru o deținere în cadrul societății. Compania miza pe achiziția pachetului în cadrul ofertei publice, însă nu s-a îndestulat în cadrul operațiunii de piață și nici după listare, lichiditatea pe emitent fiind destul de mică.

Acesta este contextul în care, în baza unei înțelegeri premergătoare listării, acționarul majoritar Gabor Molnar i-a mai vândut un pachet de 160.000 de acțiuni, printr-o tranzacție deal din data de 10 august, raportată astăzi la BVB. Transferul cu pachetul reprezentând 1,6% din acțiunile AAGES s-a realizat la prețul de 3,80 lei/acțiune, cu 2,56% peste cel al ofertei publice, de 3,7050 lei/acțiune, ceea ce a ridicat valoarea schimbului la 608.000 de lei.

Statul și Fondul Proprietatea își amenință reciproc cu judecata reprezentanții din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Statul și Fondul Proprietatea își amenință reciproc cu judecata reprezentanții din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

AAGES a înregistrat un profit net semestrial de 1,76 milioane lei, în creștere de 88,21% față de cel de la S1 2016, iar veniturile din exploatare au crescut în același interval de raportare cu 28,64%, la 13,29 milioane lei, de la 10,33 milioane lei.

Companie a fost fondată încă de la începutul anilor ‘90 de 10 ingineri și cercetători științifici care în anii ’80 au lucrat în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE București, filiala Târgu Mureș

AAGES s-a listat la BVB în urma unei operațiuni de piață în valoare de 5,56 milioane lei (1,22 milioane euro) încheiată în numai 2 zile. La prețul tranzacției cu partenerii germani, capitalizarea de piață a companiei s-ar ridica la 38,00 milioane lei (8,28 milioane euro). Ținta deținerii germanilor de la Systec ar fi, așadar, pentru un pachet de acțiuni care la acest moment ar valora aproximtiv 3,80 milioane lei (aproximativ 828.000 de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
aages
bvb
bursa