Fără dividende în acest an de la Infinity Capital

Fără dividende în acest an de la Infinity Capital
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2024

După ce sub fosta conducere a lui Tudor Ciurezu, SIF Oltenia era una din ultimele societăți care acordau dividende consistente, acum Infinity Capital nu va face repartizări de cash către acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Infinity Capital Investments (INFINITY) nu va avea propunere de dividende în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de bilanț convocată pentru 29-30 aprilie. Întreg profitul net de 67,66 milioane lei obținut în anul 2023 urmează să fie alocat la capitolul „alte rezerve” pentru asigurarea de surse proprii de finanțare.

Fosta SIF Oltenia era printre puținele foste societăți de investiții financiare care în mandatul fostului președinte Tudor Ciurezu avansau rate semnificative de distribuție. După un model înaintat în a 2-a jumătate a deceniului trecut de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, acum nici Infinity nu face repartizări de cash către acționari.

GRAFICE Proprietarul din Austria al BCR avertizează: Leul este supraevaluat cu 6%! Cea mai importantă apreciere în termeni reali a leului din ultimii 17 ani CITEȘTE ȘI GRAFICE Proprietarul din Austria al BCR avertizează: Leul este supraevaluat cu 6%! Cea mai importantă apreciere în termeni reali a leului din ultimii 17 ani

În schimb, salariații are urma să fie recompensați și peste remunerațiile de bază. În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor figurează o propunere pentru probarea unui „stock option plan” care prevede distribuirea unui număr de până la 2,00 milioane acțiuni proprii, reprezentând 0,40% din totalul titlurilor, către administratori, directori și angajați. În acest scop ar urma să fie demarat un program de răscumpărare pentru achiziția acestui număr de acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
infinity capital
bvb
bursa