SafeTech Innovations își extinde afacerile în Arabia Saudită

SafeTech Innovations își extinde afacerile în Arabia Saudită

Victor Gansac, CEO SafeTech Innovations

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 mar 2024

Compania de securitate cibernetică Safetech, care a raportat pentru anul trecut primele venituri în Marea Britanie, face pasul și către Orientul Mijlociu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

SafeTech Innovations (SAFE) deschide o filială în regatul Arabiei Saudite, cu sediul la Riyadh. Compania deține 100% din acțiunile entității nou-înființate, a gărei conducere va fi asigurată de directorul general Victor Gânsac.

Compania a raportat pentru anul trecut obținerea primelor contracte cu o valoare de 150.000 de lire sterline în Marea Britanie, dar afirma că activitatea în această țară este sub nivelul anticipat.

GRAFICE Proprietarul din Austria al BCR avertizează: Leul este supraevaluat cu 6%! Cea mai importantă apreciere în termeni reali a leului din ultimii 17 ani CITEȘTE ȘI GRAFICE Proprietarul din Austria al BCR avertizează: Leul este supraevaluat cu 6%! Cea mai importantă apreciere în termeni reali a leului din ultimii 17 ani

SafeTech a realizat, la nivel consolidat, în 2023 o cifră de afaceri de 31,12 milioane lei, cu 2,01% mai mică decât cea de 31,76 milioane lei din exercițiul financiar precedent. Șocul este mai mare la nivelul rezultatului net care a coborât cu 36,98%, la 3,80 milioane lei, de la 6,03 milioane lei. La 9 luni, compania afișa un câștig net de 5,89 milioane lei.

„Prima jumătate a anului 2023 ne-a dat încredere că vom avea un an cel puțin la fel de bun ca și în 2022. Însă, începând cu a doua parte a anului trecut, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, prin apariția mai multor motive de îngrijorare, care au condus la o reducere a solicitărilor pentru servicii și soluții de securitate cibernetică sau stagnare în desfășurarea proiectelor”, explică această dinamică CEO-ul Victor Gânsac în raportarea anuală preliminară. „Printre aceste motive, enumerăm discuțiile purtate pe tot parcursul anului trecut la nivel legislativ cu privire la modificările fiscale, precum și ordonanța referitoare la reducerea cheltuielilor de către instituțiile publice. Aceste elemente au avut un impact direct, dar și indirect asupra veniturilor noastre.”

Jucători mari de pe Wall Street părăsesc un acord care viza „decarbonizarea” companiilor. Contextul care a precipitat retragerile CITEȘTE ȘI Jucători mari de pe Wall Street părăsesc un acord care viza „decarbonizarea” companiilor. Contextul care a precipitat retragerile

În vară a mai venit și anunțul că SafeTech Innovations a semnat un parteneriat cu Phriendly Pishing, o companie globală specializată în furnizarea de soluții de training de securitate cibernetică și simulare de tip phishing. În urma acestui parteneriat, Safetech Innovations devenea, astfel, distribuitorul în Europa și Marea Britanie al soluțiilor furnizate de Phriendly Phishing. Valoarea contractului din vară nu numai că era echivalentul a aproape un sfert din veniturile totale de 48,20 milioane lei realizate în anul 2022, dar reprezintă și o sumă egală cu o treime din cifra de afaceri netă de 34,93 milioane lei obținută în același exercițiu financiar.

Compania a anunțat în toamnă semnarea unui contract cu o valoare de 4,04 milioane lei (fără TVA). Obiectului contractului îl reprezintă servicii lunare și anuale pentru asigurarea protecției cibernetice si a rezilienței infrastructurii informatice pentru o perioadă de 48 de luni, începând cu 31 octombrie.

Ropharma – afaceri și profit net în creștere CITEȘTE ȘI Ropharma – afaceri și profit net în creștere

În iunie, Safetech a mai semnat o înțelegere ce este în măsură să o apropie de cifra de afaceri bugetată de 58,10 milioane lei pentru anul în curs. Firma ar urma să livreze servicii de securitate cibernetică pentru o perioadă de 3 ani către o companie neafiliată, contra sumei de 2,356 milioane euro (11,67 milioane euro) fără TVA.

Sunt contracte care dau optimism companiei pentru anul în curs. Directorul Gânsac avansează o propunere de buget de venituri și cheltuieli potrivit căreia cifra de afaceri ar urma să se ridice, în 2024, la 64,80 milioane lei, mai mult decât dublă față de cea de anul trecut și profitul net ar urma să se ridice la 13,1 milioane lei, de 3,4 ori mai mare decât cel din exercițiul financiar anterior.

Declarându-se exasperați de pierderile de la Unirea Shopping Center, cei de la SIF Muntenia mută lupta cu acționarul majoritar în zona penală CITEȘTE ȘI Declarându-se exasperați de pierderile de la Unirea Shopping Center, cei de la SIF Muntenia mută lupta cu acționarul majoritar în zona penală

La data de 31 decembrie 2023, compania de securitate cibernetică avea active totale la nivel de grup de 55,15 milioane lei, în creștere cu 13,01% față de cele de 48,80 milioane lei de la 1 ianuarie 2023. În aceeași perioadă, datoriile curente au urcat cu 39,16%, la 15,99 milioane lei, de la 11,49 milioane lei și datoriile pe termen lung au avansat cu 0,70%, la 14,43 milioane lei, de la 14,33 milioane lei.

La jumătatea lunii mai a anului trecut, firma de securitate cibernetică, care îi are ca acționari principali pe directorul general Victor Gânsac și pe Paul Rusu, mai anunțase semnarea unui contract cu o valoare de 790.000 de lei.

SafeTech Innovation s-a listat în 2021 pe piața AeRO și a promovat acum un an la cota pieței reglementate a BVB unde, la ultimul preț de închidere de 2,44 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 162,26 milioane lei (32,65 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
bvb
bursa