Fondul de pensii administrat Metropolitan Life ajunge la o deținere de 5% din acțiunile TTS

Fondul de pensii administrat Metropolitan Life ajunge la o deținere de 5% din acțiunile TTS

Sursa foto. TTS

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 ian 2024

În trendul puternic ascendent care a triplat valoarea acțiunilor Transport Trade Services, un mare cumpărător a fost fondul de la Pilonul II de pensii al Metropolitan Life.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Transport Trade Services (TTS), lider al transportului fluvial de la Dunărea de Jos, a notificat investitorii de pe bursă că Metropolitan Life, care administrează un fond de pensii, a depășit pragul de deținere de 5% din titlurile companiei.

Cele 3,05 milioane de acțiuni TTS din portofoliul TTS au, la ultimul preț de închidere de la BVB, de 28,80 lei/acțiune, o valoare de 87,95 milioane lei (17,65 milioane euro).

DECIZII Toți membrii board-ului Hidroelectrica au scăpat de provizorat. Cine reprezintă acționarii minoritari. Aprobare pentru o investiție demarată în 1979 CITEȘTE ȘI DECIZII Toți membrii board-ului Hidroelectrica au scăpat de provizorat. Cine reprezintă acționarii minoritari. Aprobare pentru o investiție demarată în 1979

Prima trecere peste pragul de deținere de 5% a celor de la Metropolitan este din noiembrie, astfel încât 2023 avem acest investitor instituțional cum importantă susținere la cumpărare în trendul ascendent care a triplat valoarea acțiunilor TTS în ultimul an și jumătate, în contextul unor rezultate financiare excepționale în contextul transportului ucrainiene și a extinderii afacerii pe segmentul operațiunilor portuare.

Cel mai mare jucător din piața românească a fondurilor de pensii, NN, a avut chiar o participație de 10,18% din acțiunile Transport Trade Services pe vârful său de deținere, însă pachetul a coborât la 8,69% din titluri la raportarea din aprilie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
tts
bvb
bursa
metropolitan life
nn pensii