Fondul Proprietatea preia ștafeta scăderilor la BVB

Fondul Proprietatea preia ștafeta scăderilor la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 ian 2016

Indicele BET s-a depreciat cu 0,60%, fiind tras în jos de scăderea cu 2,84% a acțiunilor FP, cele mai tranzacționate astăzi la Bursa de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

A șaptea zi de tranzacționare din an este și a șaptea zi de scăderi pe piața locală de capital. Indicele BET, al celor mai lichide titluri, a pierdut și astăzi 0,60%, până la nivelul de 6.568,97 puncte, o dinamică asemănătoare (-0,62%) având-o și indicele compozit BET Plus.

Au fost titlurile bancare după votarea legii așa-numitei "dări în plată" cele care au scăzut la finele anului trecut într-un impuls ceva mai ridicat, după ce acțiunile din energie furaseră startul deprecierilor. În acest răstimp, Fondul Proprietatea (FP) a rezistat mai bine în zona palierului de 0,80 lei/acțiune. Acum și investitorii cu expunere pe acest emitent par să-și fi pierdut răbdarea. Titlurile Fondului sunt astăzi la a doua ședință consecutivă de scăderi de o amplitudine ceva mai mare.

Declinul de 2,84% al acțiunilor FP este al doilea cel mai mare din ultima jumătate de an, conform datelor oferite de portalul BVB. Acțiunea a închis la prețul de 0,754 lei/acțiunea o ședință în care transferurile pe acest emitent s-au ridicat la 8,9 milioane lei.

Greg Konieczny (FP): Nu suntem vânzători disperați CITEȘTE ȘI Greg Konieczny (FP): Nu suntem vânzători disperați

A doua acțiune în topul rulajelor, cu 5,53 milioane lei, Romgaz Mediaș (SNG), a consemnat tot o sesiune "roșie" (-0,59%) care a dus-o pe un nou minim de la listarea companiei, în noiembrie 2013, de 25,35 lei/acțiune. Un declin de jumătate de procent au consemnat și titlurile Electrica (EL), care au închis la prețul de 11,96 lei/acțiune o zi în care în piața reglementată volumele s-au ridicat la echivalentul a aproape 3 milioane lei. Cele două companii din energie au făcut obiectul și celor mai mari tranzacții în piața deal, cu transferuri de 3,66 milioane lei cu acțiuni Romgaz și 1,18 milioane lei cu titluri Electrica.

Banca Transilvania (TLV) a avut astăzi o ședință de revenire cu câștig de 0,90% la nivelul capitalizării bursiere, pe fondul unor transferuri de 4,61 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD), s-a depreciat cu 0,18%, până la prețul de 10,88 lei/acțiune.

Un rulaj peste media obișnuită a emitentului au consemnat acțiunile Conpet Ploiești (COTE), care au coborât cu 1,32%, până la prețul de 75,00 lei/acțiune. Volume mici au fost însă pe titlurile SIF, care au avut închideri divergente ce au compensat însă parțial declinul abrupt pe titlurile FP pentru o depreciere cu 0,63% a indicelui financiar BET-FI, până la valoarea de 28.846,66 puncte.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
romgaz
electrica
banca transilvania
brd
conpet