GRAFIC Bursa românească, la cele mai ridicate valori de la precipitarea crizei din Ucraina

GRAFIC Bursa românească, la cele mai ridicate valori de la precipitarea crizei din Ucraina
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 apr 2022

Indicele BET de la BVB a câștigat jumătate de procent și a anulat aproape integral șocul vânzărilor precipitate de conflictul militar de la Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central și Nordis Group, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI 

Un raliu la New York Stock Exchange, care a adus indicele S&P500 din nou în zona de 4.570 de puncte, a permis un debut pozitiv de săptămână și la Bursa de Valori București. Deși indicii s-au apreciat în tandem, elanul la cumpărare a fost, totuși, redus și aceasta s-a văzut în primul rând la nivelul volumelor.

Astfel, rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 31,48 milioane lei (6,37 milioane euro), asigurat în proporție de un sfert de transferurile însumând 8,06 milioane lei realizate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au urcat cu 1,80%, până la prețul de 2,5400 lei/acțiune. Prezență neobișnuită în topul lichidității, cu schimburi în valoare de 3,90 milioane lei, au fost titlurile SIF Muntenia (SIF4), care au avut un salt de 3,46%, până la prețul de 1,1950 lei/acțiune.

DECIZIE Hidroelectrica se listează la Bursă, după mulți ani de așteptare CITEȘTE ȘI DECIZIE Hidroelectrica se listează la Bursă, după mulți ani de așteptare

De asemenea, pe a 3-a activitate a zilei, de 3,01 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au câștigat 0,42%, până la prețul de 0,4730 lei/acțiune. Sunt mișcări în sensul general al pieței, cu un tabloul colorat în nuanțe de verde: +0,37% pentru indicele compozit BET-XT, +0,78% pentru care a închis la nivelul de 51.241,87 puncte, +0,19% pentru indicele energetic BET-NG și +0,54% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.848,36 puncte se află deasupra mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Bursa românească, la cele mai ridicate valori de la precipitarea crizei din Ucraina

Departe de pulsul luat la nivelul indicilor, o serie de acțiuni au avut închideri sub nivelurile de referință, cu un recul mai important pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au coborât cu 2,34%, până la prețul de 0,7920 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,30 milioane lei și pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care s-au depreciat cu 1,84%, până la prețul de 17,10 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,87 milioane lei.

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit pe 4 simboluri, având evoluții divergente: -0,49%, până la prețul de 40,35 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), -0,49%, până la prețul de 40,35 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), +0,90%, până la prețul de 44,60 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), +1,66%, până la prețul de 2,14 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP) și -1,43%, până la prețul de 27,50 lei/acțiune, pentru titlurile operatorului de piață Bursa de Valori București (BVB).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica