Evergent Investments distribuie dividende inclusiv din rezultatul reportat și promovează un program de răscumpărări

Evergent Investments distribuie dividende inclusiv din rezultatul reportat și promovează un program de răscumpărări
scris 28 mar 2022

Societatea Evergent Investments, fosta SIF Moldova, vizează acordarea unui dividend cu randament de 5%.

Consiliul de Administrație al Evergent Investments (EVER) a convocat pentru data de 28 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând inclusiv repartizarea de câștiguri. Astfel, fondul alternativ de investiții are în vedere distribuirea de dividende în sumă de 62,30 milioane lei, reprezentând atât alocare din profitul net de 46,39 milioane lei obținut anul trecut, cât și din rezultatul reportat.

Dividendul brut propus, cu dată a plății 10 iunie, este de 0,0650 lei/acțiune și la ultimul preț de închidere de pe bursă, de 1,2050 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament net de 5,12%.

Fondul de pensii BRD a cumpărat acțiuni la distribuitorul Aquila și a vândut toate titlurile deținute la SIF Banat- Crișana și Transilvania Investments Alliance CITEȘTE ȘI Fondul de pensii BRD a cumpărat acțiuni la distribuitorul Aquila și a vândut toate titlurile deținute la SIF Banat- Crișana și Transilvania Investments Alliance

De asemenea, acționarii au spre aprobare un program de răscumpărări care vizează achiziția a 28,02 milioane acțiuni proprii, reprezentând 2,85% din capitalul social. Astfel, un număr de 19,62 milioane acțiuni, echivalentul a 2,00% din totalul titlurilor, ar urma să fie cumpărat în cadrul unei oferte publice de buy-back, în vederea anulării, în cadrul unei operațiuni de reducere a capitalului social, iar 8,40 milioane acțiuni, reprezentând 0,85% din capitalul social, vor fi dobândite pentru a fi destinate angajaților și conducerii într-un „stock-option plan”

viewscnt
Afla mai multe despre
evergent investments
bvb
bursa
dividende