GRAFIC Ezitare la cumpărare. Bursa are o sesiune negativă pe volume modeste

GRAFIC Ezitare la cumpărare. Bursa are o sesiune negativă pe volume modeste

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 dec 2021

După 2 ședințe de aprecieri, vânzătorii au revenit în control și au împins majoritatea cotațiilor sub referințele de vineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Debutul săptămânii de tranzacționare a fost dominat de un impuls de vânzare pe bursele mari, contractele futures pe indicii americani având un declin semnificativ în sesiunea asiatică și confirmat peste zi de evoluția de la New York Stock Exchange.

În acest climat de incertitudine, și investitorii activi la Bursa de Valori București au preferat să stea departe de „butoane”, rulajul de 25,84 milioane lei (5,22 milioane euro) fiind unul din cele mai mici din a 2-a parte a anului.

Acțiunile companiei Softbinator Technologies, cu ambiții de expansiune în America, ajung pe bursă la un preț cu 10% peste cel al plasamentului privat. Capitalizare de 66 milioane lei CITEȘTE ȘI Acțiunile companiei Softbinator Technologies, cu ambiții de expansiune în America, ajung pe bursă la un preț cu 10% peste cel al plasamentului privat. Capitalizare de 66 milioane lei

Susținerea slabă la cumpărare a determinat și o alunecare a cotațiilor. Indicii au consemnat deprecieri pe linie: -0,76% pentru indicele compozit BET-XT, -0,64% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.952,89 puncte, -0,26% pentru indicele energetic BET-NG și -0,70% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.390,61 puncte se află pe o respingerea din media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Ezitare la cumpărare. Bursa are o sesiune negativă pe volume modeste

Cele mai lichide acțiuni au avut ajustări mai mari decât media pieței. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 2,17%, până la prețul de 2,4850 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,86 milioane lei, și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au suferit un recul de 2,91%, până la prețul de 0,9340 lei/acțiune, pe transferuri de 2,08 milioane lei.

În rest, 7 simboluri au mai depășit un reper al schimburilor de 1 milion de lei. Titlurile One United Properties (ONE) au coborât abrupt, cu 4,81%, până la prețul de 1,2660 lei/acțiune în ziua promovării lor în structura indicelui FTSE Global All Cap, investitorii alegând marcarea de profituri pe știrea propriu-zise după trendul puternic ascendent imprimat de anunțul de luna trecută a a acestui moment.

Reddit, platforma de social media care a alimentat raliul meme-acțiunilor, pregătește listarea la bursă CITEȘTE ȘI Reddit, platforma de social media care a alimentat raliul meme-acțiunilor, pregătește listarea la bursă

Acțiunile producătorilor de gaze naturale au înregistrat retrageri modeste: -0,14%, până la prețul de 36,45 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) și -0,21%, până la prețul de 0,4740 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP).

Pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 0,75%, până la prețul de 1,8760 lei/acțiune, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avansat cu 0,36%, până la prețul de 16,70 lei/acțiune.

Titlurile MedLife (M) s-au retras cu 1,36%, până la prețul de 21,80 lei/acțiune, iar titlurile Digi Communications (DIGI) au scăzut cu 1,95%, până la prețul de 40,20 lei/acțiune, nivel doar marginal peste prețul ofertei publice listare derulată în primăvara anului 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
one united