GRAFIC Firma care vinde produse sub marca Allview raportează declin al afacerilor și profitului la S1, dar creșteri peste așteptări la noile proiecte în domeniul energiei solare

GRAFIC Firma care vinde produse sub marca Allview raportează declin al afacerilor și profitului la S1, dar creșteri peste așteptări la noile proiecte în domeniul energiei solare

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 sep 2023

După ce au dat lovitura cu contractarea unor achiziții de pandemie, cei de la Visual Fan înregistează de 2 ani o scădere a business-ului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Visual Fan (ALW), compania care desface produse sub marca Allview venită pe piața AeRO de la BVB în anul 2021, a înregistrat la nivel de grup în primul semestru o cifră de afaceri de 44,90 milioane lei, cu 11,00% mai mică decât cea de 50,45 milioane din perioada similară a anului trecut.

Simtel Team, care a montat un sfert din puterea instalată de centrale fotovoltaice a României, raportează creșteri explozive ale afacerilor și câștigurilor CITEȘTE ȘI Simtel Team, care a montat un sfert din puterea instalată de centrale fotovoltaice a României, raportează creșteri explozive ale afacerilor și câștigurilor

Un grafic inserat în raportarea semetrială evidențiază un declin față de un reper al vânzărilor din 2020-2021 despre care conducerea chiar avertiza în memorandumul de listare că este de conjunctură în contextul semnării unor contracte cu statul pentru achiziții de pandemie.

GRAFIC Firma care vinde produse sub marca Allview raportează declin al afacerilor și profitului la S1, dar creșteri peste așteptări la noile proiecte în domeniul energiei solare

În același interval de raportare, profitul la nivel de grup a scăzut cu 44,83%, la 2,03 milioane lei, de la 3,68 miliaone lei, ceea ce se traduce printr-o reducere a marjei nete la 4,53%, față de 7,29% la S1 2022.

Totuși, tonul companiei este pozitiv în raportarea semestrială: „În 2023 avem avantajul de a fi un grup de firme matur, dar în același timp agil, cu un model de afaceri profitabil, cu un istoric pozitiv și suficiente resurse de numerar pentru dezvoltarea pe care o urmărim în următorii ani.”

EXCLUSIV Guvernul a renunțat la intenția de a înjumătăți cotele de impunere asupra câștigurilor la bursă, din transferul titlurilor de valoare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul a renunțat la intenția de a înjumătăți cotele de impunere asupra câștigurilor la bursă, din transferul titlurilor de valoare

În mod special, CEO-ul Lucian Peticilă semnalează „acensiunea peste așteptări” a noii divizii „Solar Energy”, care vizează intrarea pe piața energiei regenerabile. În martie, Visual Fan a încheiat un parteneriat strategic împreună cu societatea Waldevar Energy, în vederea realizării unor proiecte comune de tip EPC (Engineering, Procurement, and Construction). Unul dintre aceste proiecte este construcția unui parc fotovoltaic de amploare, cu o capacitate de 8,58 MW, contract ce se află în desfășurare.

În bilanțul individual, compania raportează venituri din exploatare de 33,87 milioane lei, în scădere cu 10,16% față de cele de 37,70 milioane lei din primele 6 luini ale anului trecut. În aceeași perioadă, cheltuielile de exploatare au coborât cu 6,91%, astfel încât rezultatul net individual a fost de 1,04 milioane lei, cu 36,97% mai mic decât cel de 1,65 milioane lei de la S1 2022.

Compania care operează lanțul de farmacii Ropharma recuperează CITEȘTE ȘI Compania care operează lanțul de farmacii Ropharma recuperează

La 30 iunie, Visual Fan avea un activ total la nivel individual de 102,36 milioane lei, în declin de 14,48% față de cel de 119,69 milioane lei de la jumătatea anului trecut. În răstimp, datoriile totale au fost tăiate cu 38,82%, la 26,74 milioane lei, de la 43,71 milioane lei.

Pe piața AeRO a Bursei de Valori București, titlurile Visual Fan se află de la începutul anului 2022 într-un trend puternic descendent care a amputat aproximativo treime din valoarea de la intrarea în ring și la ultimul preț de închidere de 8,60 lei/acțiune capitalizarea bursieră a societății se situează la 57,33 milioane lei (11,59 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
visual fan
allview
bvb
bursa