GRAFIC Indicele BET se întoarce în zona minimului ultimelor 4 luni

GRAFIC Indicele BET se întoarce în zona minimului ultimelor 4 luni

Sursa foto: Cst2011 | Dreamstime.com

scris 13 iul 2022

Într-o sesiune cu deprecieri generalizate, indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești a pierdut aproape un procent și jumătate.

La deschiderea ședinței de la New York Stock Exchange, un șoc important a prăbușit cotațiile, însă pe parcursul orarului de tranzacționare cumpărătorii au reușit să împingă din nou indicele S&P500 deasupra nivelului de 3.800 de puncte. Bursa de Valori București nu a mai prins această recuperare și a adăugat o zi „roșie” într-o secvență negativă pe care piața s-a înscris încă de la finalul lunii trecute.

Piața a fost trasă în jos de deprecierea de 2,66%, până la prețul de 2,0150 lei/acțiune, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au cumulat schimburi de 4,69 milioane lei, dar și de declinul de 2,06%, până la prețul de 0,4595 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP), ce au întrunit o activitate de 3,33 milioane lei.

Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, lansează un fond de investiții inclusiv în România. Noul fond - cu un român ex-director Citigroup în Londra și vicepreședinte Deutsche Bank în New York și Londra. CITEȘTE ȘI Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, lansează un fond de investiții inclusiv în România. Noul fond - cu un român ex-director Citigroup în Londra și vicepreședinte Deutsche Bank în New York și Londra.

Sunt mișcări care au dat severitatea pierderilor la nivelul indicilor: -1,25% pentru indicele compozit BET-XT, -0,63% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 50.485,16 puncte, -1,02% pentru indicele energetic BET-NG și -1,42% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.021,99 puncte se află din nou în zona minimelor ultimelor 4 luni, așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Indicele BET se întoarce în zona minimului ultimelor 4 luni

Ancore pentru piață au fost titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au urcat cu 1,25%, până la prețul de 44,55 lei/acțiune, pe transferuri de 1,03 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) ,care s-au corectat sub media celolrlalte simboluri ale companiilor cu capitalizare mare, -1,23%, pentru o închidere la prețul de 2,0100 lei/acțiune. Titlurile care îi au la vânzare în această primă parte a verii pe americanii de la Silver Point au adunat tranzacții de 17,26 milioane lei, reprezentând 49,19% din rulajul de 35,10 milioane lei (7,10 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Deprecieri apropiate de media pieței am mai consemnat pentru alte 2 acțiuni cu procentaj important în strcutura indicelui BET: -1,34%, până la prețul de 44,25 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), pe volume echivalente cu 2,82 milioane lei, și -1,50%, până la prețul de 11,86 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au cumlat schimburi de 1,70 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica