SIF Muntenia lansează ofertă de răscumpărare la un preț cu 11% peste cel de piață

SIF Muntenia lansează ofertă de răscumpărare la un preț cu 11% peste cel de piață

Sursa foto: Faysalfarhan | Dreamstime.com

scris 7 iul 2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat derularea unei operațiuni de buy-back la SIF Muntenia pentru un pachet de până la 3% din acțiuni.

SIF Muntenia (SIF4) inițiază, pentru perioada 14-27 iulie, o ofertă publică de răscumpărare, care vizează achiziționarea a 23,54 milioane de acțiuni proprii, reprezentând 3% din capitalul social. Operațiunea, intermediată de BRK Financial Group, este promovată la prețul de 1,6000 lei/acțiune, cu 11,11% peste ultima valoare de închidere de la BVB, de 1,4400 lei/acțiune. În cazul unei subscrieri integrale, valoarea tranzacției s-ar ridica la 37,66 milioane lei (4,94 milioane euro).

EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani

Investitorii au mai avut ocazia de a subscrie într-o ofertă publică de cumpărare toamna trecută, când omul de afaceri iranian Behboud Madadi a vizat cumpărarea a unui număr de 55,00 milioane acțiuni, echivalent cu 7,01% din totalul titlurilor. Au fost, însă, plasate ordine pentru un număr de 12,29 milioane acțiuuni cu simbolul SIF4, reprezentând 1,57% din capitalul social, valoarea operațiunii de piață fiind de 12,29 milioane lei. Aceasta l-a adus pe Madadi la o deținere de 6,13% din titluri.

Cel mai important acționar al SIF Muntenia este SIF Banat-Crișana (SIF1), cu care a acționat concertat în mai multe cazuri, inclusiv la debarcarea de la conducerea SIF Oltenia (SIF5) a lui Tudor Ciurezu, și care își coordonează activitatea din același sediu din strada Rahmaninov. În urma unor tranzacții majore succesive din prima parte a acestui an, SIF Banat-Crișana, care îl are în frunte pe fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi, și-a ridicat participația la 15,35% din acțiunile SIF Muntenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif banat crisana
sif muntenia
bvb
bursa