GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile SafeTech Innovations

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile SafeTech Innovations

Sursa foto: Whyframeshot | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 sep 2021

Compania SafeTech, din domeniul siguranței cibernetice, a obținut statut de furnizor pentru agențiile federale ale SUA, însă știrea nu a avut forța de a ridica o cotație aflată într-o secvență corectivă mai amplă, care datează de la sfârșitul verii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Listat la începutul anului, furnizorul de soluții de securitate a informației SafeTech Innovations (SAFE) a fost una din firmele preferate ale investitorilor, a căror cumpărări au susținut creșteri importante ale prețului și au făcut din emitent unul din cele mai tranzacționate de pe piața AeRO. Încă de la debutul din ianuarie, cotația a intrat la un preț de 5 ori mai mare celui din plasamentul privat premergător listării, semn al încrederii pieței în bugetarea apreciată drept conservatoare a conducerii, care îl are în frunte pe fondatorul Victor Gânsac.

Avântul s-a frânt la jumătatea verii, când titlurile SafeTech au intrat într-o secvență corectivă mai amplă. Această corecție a survenit și în contextul listării companiei Arctic Stream (AST) la sfârșitul lunii iulie, cu activitate inslusiv în domeniul siguranței cibernetice, iar tranzacționarea acestora „mai aproape de pământ” a creat nervozitate în rândul unor investitori față de multiplii titlurilor SafetTech.

Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA CITEȘTE ȘI Connections Consult ajunge la cota BVB ca o companie cu valoare de 15 milioane dolari. Planuri de extindere pe piața din SUA

Lichiditatea relevantă pentru o companie listată pe piața AeRO aduce un plus de credibilitate funcționării analizei tehnice pe această acțiune. Profit.ro indică o serie de parametri ce pot fi urmăriți de investitorii care dețin în portofoliu aceste titluri sau care vizează o intrare viitoare.

Titlurile au găsit, cel puțin temporar, un suport solid în zona de 13-14 lei/acțiune, care este echivalentă și cu retragerea Fibonacci de 38,2% aplicabilă întregului trend de creștere din primele luni în ringul bursier. Răspunsul bun în timp la aceste repere poate fi indicație asupra unor puncte de intrare și ieșire vizate de investitori, acestea fiind evidențiate pe graficul atașat.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile SafeTech Innovations

Compania a performat bine din punct de vedere operațional în prima jumătate a anului. Profitul net aproape s-a triplat la 1,28 milioane lei, în condițiile unei majorări cu 120% a veniturilor din exploatare, la 13,16 milioane lei, de la 5,98 milioane lei la S1 2020.

Cum entuziasmul de la listare adusese cotația la niveluri unde multiplii de evaluare erau ridicați, veștile pozitive dinspre bilanț nu au oferit decât oportunitatea unui raliu al acțiunilor, acesta fiind amendat integral în prezent de tendința de depreciere din septembrie. La fel s-a întâmplat și în sesiunea de vineri, când știrea cu privire la dobândirea de către SafeTech a statutului de furnizor de servicii pentru agențiile federale din SUA nu a generat decât o reacție slabă la cumpărare.

DOCUMENT Scumpirea energiei taie la jumătate profitul Transelectrica. Compania gândește lansarea unui program de împrumut inclusiv la Londra, Paris, Luxemburg, Dublin. Mea Culpa pentru investițiile finalizate în ultimii 5 ani CITEȘTE ȘI DOCUMENT Scumpirea energiei taie la jumătate profitul Transelectrica. Compania gândește lansarea unui program de împrumut inclusiv la Londra, Paris, Luxemburg, Dublin. Mea Culpa pentru investițiile finalizate în ultimii 5 ani

Cu conotații negative pentru mișcarea cotației, aceasta a rupt o linie de trend credibilă, care este în același timp și o „linie a gâtului” pentru o formațiune de tip „cap și umeri” („head & shoulders”), desenată pe același grafic. Obiectivul de preț este, în acest caz, în zona de 10,00 lei/acțiune, care se suprapune și cu retragerea Fibonacci, de 61,8% a trendului ascendent.

În cazul materializării acestui scenariu, o intrare pe respectivul palier este consistentă din punct de vedere tehnic, având în vedere și reacțiile din acest prag din mai-iunie. Pe de altă parte, o întoarcere a cotației peste prețul de 16,00 lei/acțiune, superior liniei de trend, dar și retragerii Fibonacci de 23,6%, ar fi un semnal al opririi presiunii la vânzare pentru compania cu active totale de 26,1 milioane lei și datorii de 19,17 milioane lei la jumătatea anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
bvb
bursa
arctic stream