Safetech Innovations pregătește expansiunea internațională. „Prima jumătate a anului a fost una excelentă."

Safetech Innovations pregătește expansiunea internațională. „Prima jumătate a anului a fost una excelentă."

Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2021

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează o cifră de afaceri de 9,3 milioane de lei în primele șase luni din 2021, în creștere cu 76% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 1,3 milioane de lei, cu 202% mai mult față de primul semestru din 2020.

Urmărește-ne și pe Google News

„Prima jumătate a anului a fost una excelentă pentru sectorul securității cibernetice din România și pentru Safetech Innvoations. Am câștigat noi contracte, contractele recurente pentru serviciile CERT au adus lichidități semnificative, precum și stabilitate și predictibilitate pentru afacerea noastră. Ne-am extins baza de clienți și am semnat în același timp contracte noi cu clienții existenți.  Având în vedere că rezultatele din primele șase luni ale anului depășesc așteptările inițiale, am decis să le comunicăm acționarilor noștri estimări revizuite ale cifrei de afaceri și a profitului pentru întreg anul 2021”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Motivul principal din spatele majorării semnificative a cifrei de afaceri este legat de creșterea cererii pentru soluții de securitate cibernetică și contractele recurente pe care compania le-a semnat cu clienții, pentru monitorizarea securității cibernetice, începând cu sfârșitul anului 2020. Acestea sunt contracte cu clienți care sunt facturați lunar și care au o durată medie de trei ani. Din cifra de afaceri totală, aproximativ 55% au fost venituri provenite din servicii de securitate, în timp ce restul de 45% au inclus soluții de securitate cibernetică, precum mentenanță, suport și implementare de soluții de securitate.

Datorită performanței din primele șase luni ale anului precum și a perspectivelor promițătoare pentru restul anului, Safetech Innovations și-a revizuit bugetul pentru 2021. Compania estimează o cifră de afaceri de 23,5 milioane de lei, o majorare cu 60% față de rezultatele din 2020 și un profit net de 5,7 milioane de lei, cu 84% mai mult comparativ cu întregul an 2020.

Fake news-urile de pe Facebook au performat de 6 ori mai bine decât știrile reale CITEȘTE ȘI Fake news-urile de pe Facebook au performat de 6 ori mai bine decât știrile reale

Cifrele din primele șase luni din 2021 nu includ rezultatele generate de filialele din Marea Britanie sau SUA, pe care compania intenționează să le înființeze ca urmare a aprobării primite din partea acționarilor în cadrul AGA din iulie 2021 și care vor fi efectiv operaționale începând cu anul 2022. Pentru a începe procesul de expansiune internațională prin stabilirea de filiale în străinătate, Safetech va efectua operațiunea de majorare a capitalului social în toamna acestui an. La 1 septembrie 2021, în conturile investitorilor erau deja încărcate drepturile SAFER01, iar în perioada următoare, compania va depune prospectul de majorare a capitalului social către instituțiile relevante. Suma atrasă va fi utilizată pentru finanțarea operațiunilor de înființare a filialelor Safetech în Marea Britanie și SUA. Cele două entități vor fi responsabile cu promovarea și vânzarea soluțiilor și serviciilor Safetech Innovations pe piețele externe.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 230 de milioane de lei. Înainte de publicarea rezultatelor financiare din primul semestru al anului 2021, acțiunile SAFE erau tranzacționate la 14,84 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
bvb