Indicele BET câștigă o treime de procent. Transferuri semnificative pe piața deal cu acțiuni BRD și FP

Indicele BET câștigă o treime de procent. Transferuri semnificative pe piața deal cu acțiuni BRD și FP

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 mar 2022

Bursa românească se află într-un punct de indecizie. Distribuția lichidității în adâncime este mai slabă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna de tranzacționare a început cu o sesiune pozitivă la Bursa de Valori București într-un răstimp în care și la New York Stock Exchange am consemnat o consolidare a câștigurilor raliului din minimele local,  antrenate de panica șocului militar din Ucraina.

Totuși, apetitul la cumpărare este limitat. Rulajul de 61,31 milioane lei (12,39 milioane euro) al pieței de acțiuni a fost ajutat de transferuri în piața deal cu acțiuni BRD Groupe Société Générale (BRD), în valoare de 12,34 milioane lei, și cu titluri Fondul Proprietatea (FP), în sumă de 10,78 milioane lei. De asemenea, doar 6 simboluri au depășit în piața reglementată volume echivalente cu 1 milion de lei și doar 3 acțiuni au avut închideri „pe verde”, în timp ce 3 titluri au consemnat deprecieri.

Aquila distribuie dividende cu randament de 5% CITEȘTE ȘI Aquila distribuie dividende cu randament de 5%

Indicii principali au fost peste „nivelul mării”: +0,30% pentru indicele compozit BET-XT și +0,36% pentru indicele BET care a închis la nivelul de 12.457,13 puncte într-o zonă de agloimerare de rezistențe, evidențiată pe graficul atașat.

Indicele BET câștigă o treime de procent. Transferuri semnificative pe piața deal cu acțiuni BRD și FP

Pe segmentul regular, cele mai multe schimburi, în valoare de 13,84 milioane lei, le-am înregistrat pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au urcat cu 0,64%, până la prețul de 0,4700 lei/acțiune. Tot pe sectorul energetic al cărui indice de profil BET-NG a câștigat 1,08%, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au crescut cu 1,90%, până la prețul de 42,80 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,91 milioane lei.

Socep Constanța propune distribuirea unui sfert din câștigul net de anul trecut sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Socep Constanța propune distribuirea unui sfert din câștigul net de anul trecut sub formă de dividende

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 0,40%, până la prețul de 2,4700 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei din piața reglementată, de 7,97 milioane lei. În aceeași notă de deprecieri, titlurile MedLIfe (M) au coborât cu 0,44%, până la prețul de 22,50 lei/acțiune, pe transferuri de 2,43 milioane lei și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au suferit un recul de 2,11%, până la prețul de 0,8370 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,56 milioane lei.

În contextul unor schimburi însumând 1,52 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea au avansat cu 0,51%, până la prețul de 1,9680 lei/acțiune, în pofida unui declin mediu de 0,15% al fondurilor închise de investiții surprins de indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 49.651,40 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
teraplast
nuclearelectrica