Banca Transilvania – dividende de 800 milioane lei și majorare de capital cu acțiuni gratuite

Banca Transilvania – dividende de 800 milioane lei și majorare de capital cu acțiuni gratuite
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 mar 2022

Într-o strategie de recompensare a investitorilor, care deja are peste 5 ani, Banca Transilvania folosește un mixt de acordare de dividende și acțiuni gratuite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (TLV) a convocat pentru 28-29 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând inclusiv propunerea pentru distribuirea de dividende în sumă de 800 milioane lei.

Valoarea dividenului brut, cu dată a plății 16 iunie, este de 0,12657533618 lei/acțiune și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB, de 2,5000 lei/acțiune, randamentul net oferit acționarilor este de 4,82%.

Fondul de investiții META Trust, ultimul pas spre semnarea actelor pentru bursă. Sunt vizate și obligațiuni de până la 10 milioane euro CITEȘTE ȘI Fondul de investiții META Trust, ultimul pas spre semnarea actelor pentru bursă. Sunt vizate și obligațiuni de până la 10 milioane euro

Acesta ar urma să fie completat cu acțiuni gratuite ce au programată ca dată a plății 14 iulie. Instituția de credit vizează o majorare de capital în valoare de 765,11 milioane lei prin distribuirea către acționarii existenți a 765,11 milioane acțiuni nou emise, la prețul de 1,00 lei/acțiune cu titlu gratuit.

De asemenea, Banca Transilvania propune spre vot realizarea unui program de răscumpărări care are țintă achiziția din piață a unui număr de 40,00 milioane acțiuni, reprezentând 0,63% din capitalul social, titurile obținute urmând să fie foloisite într-un program de fidelizare a personalului existent.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
dividende