Indicele BET pierde peste un procent, tras în jos de ajustarea ex-dividend de la OMV Petrom

Indicele BET pierde peste un procent, tras în jos de ajustarea ex-dividend de la OMV Petrom

Sursa foto: Naiauss | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 mai 2022

Bursa a reluat secvența negativă, în nota volumelor slabe care caracterizează prima parte a lunii mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P500 a atins la debutul sesiunii de la New York Stock Exchange noi minime ale ultimelor 13 luni, sub nivelul de 3.900 de puncte, iar Bursa de Valori București nu a rămas inertă la această traiectorie. Tabloul general a fost „roșu”, chiar fără să se apese pedala vânzărilor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 33,83 milioane lei (6,83 milioane euro), cu acțiunea cea mai tranzacționată, cea a Băncii Transilvania (TLV), adunând schimburi de 6,92 milioane lei, pe fondul cărora cotația a pierdut 0,44%, până la prețul de 2,2750 lei/acțiune.

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a depreciat cu 1,11%, până la prețul de 16,02 lei/acțiune, pe transferuri de 3,03 milioane lei și tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au suferit un declin de 0,48%, până la prețul de 2,0550 lei/acțiune, pe o activitate de 3,31 milioane lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

La nivelul indicilor, amplitudinea scăderii a fost chiar mai mare, imprimată de ajustarea ex-dividend cu 7,64%, a titlurilor OMV Petrom (SNP), care au închis la prețul de 0,4350 lei/acțiune o ședință în care au cumulat volume echivalente cu 5,76 milioane lei.

Astfel, indicele compozit BET-XT a pierdut 1,30%, indicele financiar BET-FI a alunecat cu 0,08% sub referință, până la nivelul de 49.267,85 puncte, indicele energetic BET-NG a suferit un recul de 1,39% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 1,37%, până la nivelul de 12.062,72 puncte, la un nou minim relativ după revenirea de la șocul crizei din Ucraina.

Indicele BET pierde peste un procent, tras în jos de ajustarea ex-dividend de la OMV Petrom

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 2,65%, până la prețul de 42,65 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al pieței, de 4,65 milioane lei, iar titlurile Nuclearelectrica (SNN) au câștigat 1,21%, până la prețul de 41,95 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,64 milioane lei. Compania care operează centrala nuclear-electrică de la Cernavodă a raportat un profit net trimestrial de 818,9 milioane lei, de 3,5 ori mai mare comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica