Indicele BET se corectează după 5 sesiuni consecutive de creștere

Indicele BET se corectează după 5 sesiuni consecutive de creștere

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 iul 2023

Cu activitatea în contracție pe titlurile Hidroelectrica, la BVB ședința a cumulat, totuși, tranzacții de aproape 10 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna de tranzacționare s-a încheiat într-o notă pozitivă pe bursele lumii, cu indicele S&P500 de la New York la cea mai înaltă valoare din ultimul an și jumătate și cu indicele DAX40 de la Frankfurt consolidând redutele câștigate peste nivelul de 16.000 de puncte.

La BVB, însă, piața și-a luat un răgaz după un impuls de creștere de 5 sesiuni. Indicele compozit BET-XT a pierdut 0,30% și indicele reprezentativ BET s-a corectat cu 0,44%, până la nivelul de 13.230,24 de puncte.

Indicele BET se corectează după 5 sesiuni consecutive de creștere

În pofida acestei pierderi de tempo, vedeta, Hidroelectrica (H2O), a câștigat 0,18% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 113,70 lei/acțiune, ședința cu cele mai mici volume de la listare, în echivalent 13,20 milioane lei.

CONFIRMARE Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața de capital CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața de capital

Vânzătorul Fondul Proprietatea (FP) a consemnat un declin de 0,21%, până la prețul de 1,8800 lei/acțiune, al titlurilor sale, pe transferuri de 6,39 milioane lei, dar nu a avut puterea de a trage în jos indicele financiar BET-FI care a urcat cu 0,25%, până la nivelul de 48.838,00 de puncte.

Tot în linia care a dat și direcția de corecție a pieței, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au retras cu 0,54%, până la prețul de 0,5500 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 7,50 milioane lei, și titlurile Băncii Transilvania (TLV) au suferit un recul de 1,43%, până la prețul de 20,70 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,88 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a avansat cu 0,29%, până la prețul de 13,80 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,63 milioane lei.

VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor CITEȘTE ȘI VIDEO&GRAFIC Contextul listării Hidroelectrica. Acțiunile companiilor de energie sunt ieftine pe bursele lumii. Cu cine este Hidroelectrica în competiție pentru atragerea banilor

Într-o zi în care indicele energetic BET-NG a pierdut 0,21%, titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 0,76%, până la prețul de 45,75 lei/acțiune, pe transferuri de 3,18 milioane lei și titlurile Romgaz (SNG)s-au depreciat cu 0,49%, până la prețul de 40,80 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,18 milioane lei.

După saltul spectaculos adus de știrea denunțării de către Federația Rusă a acordului privind tranzitul mărfurilor ucrainiene pe Marea Neagră, titlurile transportatorului fluvial Transport Trade Services (TTS) – potențial câștigător al preluării cerealelor din Ucraina – au avut a 2-a zi cu corecție severă. De data aceasta, cotația a suferit un recul de 3,85%, până la prețul de 18,75 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,63 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica