Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin ușor; în august a scăzut cu 2,64%

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin ușor; în august a scăzut cu 2,64%
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2023

Piețele bursiere europene au închis joi ușor în scădere, după publicarea datelor preliminare privind inflația din zona euro, în timp ce UBS și-a afișat primul set de rezultate de când banca a finalizat preluarea Credit Suisse, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 0,1%, la sfârșitul unei sesiuni în mare măsură pozitive, ducând scăderea din luna august la 2,64%, potrivit datelor Eikon.

Deși și-a redus afacerile semestriale cu o treime, Impact raportează un profit net mai mult decât dublu CITEȘTE ȘI Deși și-a redus afacerile semestriale cu o treime, Impact raportează un profit net mai mult decât dublu

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut joi cu 0,34%, CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 0,65%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a coborât cu 0,46%. Indicele FTSE Mib al bursei din Milano a pierdut 0,29%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu -,47%, scrie News.ro.

UBS a înregistrat un profit de 28,88 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, depășind cu mult previziunile de 12,8 miliarde de dolari făcute de analiștii chestionați de Reuters.

Acțiunile UBS au crescut cu 6% până la sfârșitul sesiunii, deși sectorul bancar european a închis cu 1% mai jos.

Inflația din zona euro a fost mai mare decât erau așteptările, pentru luna august, conform datelor preliminare, rămânând neschimbată față de iulie, la 5,3%.

Miercuri, Spania a raportat o accelerare rapidă a inflației, la 2,6% față de anul trecut, în conformitate cu așteptările analiștilor, în timp ce Germania a raportat o scădere cu 13,2% a importurilor pentru anul încheiat în iulie, cea mai puternică scădere din ianuarie 1987.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
bursa