Într-un context de incertitudini la BVB, apar și primele plecări din rândul personalului, Un director lasă bursa după 7 ani

Într-un context de incertitudini la BVB, apar și primele plecări din rândul personalului, Un director lasă bursa după 7 ani

Sursa foto: pagina de Facebook a BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 oct 2017

Daniela Șerban, director pentru relația cu investitorii și relații publice în cadrul Bursei de Valori București, părăsește bursa după 7 ani. Fostul deja angajat a profitat de oportunitatea unei oferte din partea unei firme cu activități conexe lumii investițiilor, însă plecarea poate fi pusă și pe seama climatului de incertitudine de la BVB, după plecarea polonezului Ludwik Sobolewski din funcția de director general.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Plecare de la Bursa de Valori București. Daniela Șerban, cea care coordona departamentul pentru relația cu investitorii și relații publice a operatorului de piață, și-a încetat începând de vineri activitatea la BVB, optând pentru o poziție în cadrul companiei McGuireWoods, specializată în relații publice și guvernamentale.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Atribuțiile vor fi preluate de Florin Cepraga, cooptat de BVB în urmă cu mai puțin de un an. În cursul activității sale de 7 ani în cadrul Bursei, Șerban a coordonat o serie de proiecte, precum Forumul Investitorilor Individuali, lansarea portalului InvestingRomania și a aplicației pentru investitori APPLY BVB.

PREMIERĂ Emisiune de obligațiuni în euro listată la BVB. International Investment Bank, cu sediul la Moscova, a atras în ultimii 3 ani echivalentul a 215 milioane euro CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Emisiune de obligațiuni în euro listată la BVB. International Investment Bank, cu sediul la Moscova, a atras în ultimii 3 ani echivalentul a 215 milioane euro

Surse din piața de capital indicaseră pentru Profit.ro încă dinainte de Adunarea Generală a Acționarilor de la jumătatea acestei luni că la bursă există un climat de incertitudine, după ce Consiliul de Administrație nu a acordat un mandat nou de director general polonezului Ludwik Sobolewski, iar estimările pesimiste indicau faptul că un nou CEO ar urma să ocupe poziția undeva abia la sfârșitul lunii decembrie sau la începutul anului viitor.

Contextul de provizorat a determinat și anularea ediției programată pentru această lună a Formului Investitorilor Individuali pentru care era deja contractat pavilionul central din Romexpo și erau parteneri cu finanțare. Fără implicarea directă a directorului general, decizia mai prudentă a fost că ediția respectivă trebuie amânată.

Tablou sumbru al bursei, zugrăvit de omul care a ajutat-o cel mai mult acum 3 ani. „Oare la mine, micul investitor, se gândește cineva?!” CITEȘTE ȘI Tablou sumbru al bursei, zugrăvit de omul care a ajutat-o cel mai mult acum 3 ani. „Oare la mine, micul investitor, se gândește cineva?!”

Daniela Șerban a fost cooptată de McGuireWoods care are în vedere o extindere a activității pe segmentul investițiilor. Înainte de a fi lucrat pentru operatorul de piață BVB, ea a fost corespondent Money Channel la bursă, unde transmisiunile ei au coincis cu zona minimelor din piață.

Cotațiile au revenit parțial în răstimpul de 7 ani, însă activitatea de tranzacționare rămâne modestă la Bursa de Valori București. Potrivit ultimului raport lunar al BVB, valoarea medie de tranzacționare zilnică a fost de 44,43 milioane lei (9,75 milioane euro) în intervalul ianuarie-septembrie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
ludwik sobolewski