Bani românești pentru extindere internațională. Superbet aduce la cota BVB o emisiune de obligațiuni de aproape 10 milioane lei

Bani românești pentru extindere internațională. Superbet aduce la cota BVB o emisiune de obligațiuni de aproape 10 milioane lei

Sursa foto: Geeorrge / dreamstime.com

scris 20 sep 2017

Operatorul de pariuri și jocuri de noroc Superbet Betting & Gaming a listat astăzi, pe sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori București, o emisiune de obligațiuni al cărei plasament privat a fost realizat în ianuarie. Emitentul are în vedere utilizarea piaței de capital pe mai departe pentru proiectele sale, care includ o investiție în Polonia, pentru care urmează să primească licențele de la reglementatorul pieței până la sfârșitul anului, și servicii online înregistrate în Marea Britanie.

Superbet accesează piața AeRO a Bursei de Valori București, listând o emisiune de obligațiuni în valoare de 9,7 milioane lei (SBG20), cu scadența în 2020 și rată fixă anuală a dobânzii de 12%, al cărei plasament privat a fost intermediat în ianuarie de IEBA Trust. „Intrăm într-un club extrem de select al unor companii renume”, a declarat astăzi, la deschiderea ședinței de tranzacționare de la BVB, Vlad Ardeleanu, director general al operațiunilor multibrand Superbet. „Sunt bani românești, de la investitori români.”

SIF Banat Crișana majorează prețul ofertei publice la 2,50 lei/acțiune. Cotația urcă în piață instantaneu către acest reper CITEȘTE ȘI SIF Banat Crișana majorează prețul ofertei publice la 2,50 lei/acțiune. Cotația urcă în piață instantaneu către acest reper

Distribuția obligațiunilor în plasamentul privat a fost destul de diversificată, obligațiunile fiind cumpărate de un număr de 58 de investitori, a declarat Cătălin Nae-Șerban, Head of Corporate la IEBA Trust, răspunzând la o întrebare a Profit.ro.

Cum sunt utilizați banii

Banii urmează să fie folosiți în proiectele de extindere a companiei pe segmentul pariurilor online, unde concurența internațională este foarte acerbă, dar și în extinderea internațională a business-ului. Ardeleanu spune că Superbet a dezvoltat deja o infrastructură în Polonia, unde până la sfârșitul anului urmează să primească acreditarea și licențele din partea reglementatorului național al pieței jocurilor de noroc.

„Direcția globală” mai prevede atacarea pieței din Anglia, unde este deschis un birou la Leeds, dar și în Gibraltar. „Avem planuri de dezvoltare a infrastructurii serioase”, a declarat directorul multibrand al companiei care are aproape 1.800 de salariați în peste 200 de agenții.

De ce vin la bursă

Este a doua accesare a grupului, după ce, la sfârșitul anului 2015, au fost aduse la cota pieței AeRO obligațiuni ale companiei care operează spațiile în care își desfășoară activitatea agențiile, Advanced Retail Systems. Emisiunea scadentă în anul 2018 (ADRS18) are o valoare de 3,99 milioane lei, iar schimburile cu aceste titluri au fost de aproape 1 milion de lei în ultima jumătate de an.

Decizia de listare a obligațiunilor Superbet nu a fost atât impulsionată de investitori care au realizat plasamente, cât reprezintă o dorință a emitentului care are în vedere folosirea și în viitor a bursei. „În funcție de adâncimea afacerii, ne propunem și să revenim”, afirmă Ardeleanu. EL spune că listarea obligațiunilor este și parte a unei strategii de a transparentiza compania și de a pune „o lumină mai bună pentru o industrie care nu are cel mai bun PR”.

Cine este emitentul

Superbet Betting & Gaming a depășit anul trecut o valoare a profitului net de 27 milioane lei, conform memorandumului de admitere la tranzacționare, în creștere cu 270% față de exercițiul financiar precedent. Compania operează brandurile Superbet și Bet Arena, lansând recent și o operațiune pentru încredințarea francizelor pentru operatori care vor să fooosească expertiza grupului.

Emisiunea de obligațiuni care a intrat la tranzacționare astăzi, reprezintă cea de-a 6-a listată pe piața AeRO de la BVB, unde Superbet ar urma să revină. „Cred că nu va fi ultima”, spune Ardeleanu.

Piața AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (acțiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzacționare al BVB, dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanțarea proiectelor, poveștilor lor de creștere, creșterea vizibilității și contribuției la dezvoltarea mediului de afaceri.

Bazându-se pe sistemul alternativ de tranzacționare al BVB, existent din 2010, piața AeRO, sub un concept reproiectat și reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
superbet
bvb
aero
obligatiuni
polonia
ieba trust