Investițiile de portofoliu aduc Bittnet Systems pe pierdere. Compania amintește că a obținut câștiguri operaționale în toți cei 7 ani de prezență pe bursă

Investițiile de portofoliu aduc Bittnet Systems pe pierdere. Compania amintește că a obținut câștiguri operaționale în toți cei 7 ani de prezență pe bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 feb 2023

Deși și-a sporit afacerile anuale cu mai mult de 70%, Bittnet Systems înregistrează un rezultat negativ urmare a marcării la piață a declinului acțiunilor unor societăți listate din protofoliul său.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bittnet Systems (BNET), prima companie de IT listată la cota bursei românești, a înregistrat la nivel de grup în 2022 venituri din contractele cu clienții de 192,73 milioane lei, cu 71,21% mai mari decât cele de 112,57 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

În același interval de raportare, costul vânzărilor a urcat cu 70,31%, la 150,18 milioane lei, de la 88,18 milioane lei, astfel încât marja brută s-a majorat cu 74,04%, la 42,45 milioane lei, de la 24,39 milioane lei.

Investitorii de la BVB au la dispoziție un nou instrument prin care pot lua expunere pe sectorul de energie. Fond de investiții de tip ETF care replică indicele BET-NG CITEȘTE ȘI Investitorii de la BVB au la dispoziție un nou instrument prin care pot lua expunere pe sectorul de energie. Fond de investiții de tip ETF care replică indicele BET-NG

„Anul 2022 a însemnat trecerea la un nou nivel de dezvoltare, eforturile noastre de creștere, atât organică cât și prin achiziții, conducând la înregistrarea celor mai mari valori din istoria companiei ale cifrei de afaceri, marjei brute, profitului operațional, fluxului de numerar, capitalurilor proprii și poziției de numerar”, spune în raportarea anuală trimestrială CEO-ul Mihai Logofătu.

TeraPlast vizează rate de creștere cu 2 cifre pentru următorii ani. „Nu înseamnă că nu ne gândim la dezvoltare regională, inclusiv prin relocalizare de producție.” CITEȘTE ȘI TeraPlast vizează rate de creștere cu 2 cifre pentru următorii ani. „Nu înseamnă că nu ne gândim la dezvoltare regională, inclusiv prin relocalizare de producție.”

Totuși, compania afișează un rezultat total global negativ de 1,93 milioane lei față de profitul brut de 14,60 milioane lei obținut în 2021. Aceasta este rezultatul impactului unei ajustări bilanțiere non-cash, după metoda marcării la piață pentru dețineri de portofoliu ale Bittnet.

Este vorba în mod expres despre acțiunile Softbinator Technologies (CODE) și Arctic Stream (AST), care au înregistrat scăderi pe piața AeRO de la BVB. Bittnet a cumpărat 25% din acțiunile Softbinator pentru suma de 8,13 milioane lei în decembrie 2021, iar la raportarea de la jumătatea anului nivelul acestei dețineri era de numai 18,40% din titluri.

De asemenea, Bittnet mai achiționase și 1,78% din acțiunile Arctic Stream, furnizor de servicii de data center și securitate cibernetică, de asemenea cu traiectorie descendentă pe bursă. La 9 luni, când aceste acțiuni erau și mai depresate în piață, rezultatul negativ raportat de Bittnet Systems era de 3,35 milioane lei.

Electromagnetica reușește să confirme rezultatul de la 9 luni și obține pentru întreg anul trecut un profit net de 25 milioane lei. Tăiere importantă de datorii CITEȘTE ȘI Electromagnetica reușește să confirme rezultatul de la 9 luni și obține pentru întreg anul trecut un profit net de 25 milioane lei. Tăiere importantă de datorii

Venind cu acest rezultat, compania subliniază în raportarea anuală preliminară că a avut profit operațional, așa cum s-a întâmplat în fiecare an de prezență în ringul bursier. Un grafic oferit de emitent arată creșterea susținută multianuală a veniturilor și a capitalizării bursiere, ultima reflectând și performanța investitorilor care au stat pe termen lung alături de companie.

Investițiile de portofoliu aduc Bittnet Systems pe pierdere. Compania amintește că a obținut câștiguri operaționale în toți cei 7 ani de prezență pe bursă

La data de 31 decembrie 2022, Bittnet Systems avea active totale de 220,59 milioane lei, în creștere cu 68,24% față de cele de 131,11milioane lei de la sfârșitul anului 2021. În aceeași perioadă, datoriile totale au urcat cu 107,01%, la 162,73 milioane lei, de la 78,61 milioane lei.

Titlurile Bittnet Systems au fost listate pe piața AeRo a BVB în primăvara anului 2015, primul exercițiu al unei companii din IT, și ulterior au ajuns la cota pieței reglementate și inclusiv în indicii de piețe de fontieră ai agenției de evaluare financiară FSTE Russell. Compania în care fondatorii din Mihai și Cristian Logofătu și-au diluat treptat participația are la ultimul preț de la BVB, de 0,3005 lei/acțiune, o capitalizare bursieră de 158,81 milioane lei (32,30 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
arctic stream
softbinator technologies