Transilvania Broker pregătește dezvoltarea platformei online

Transilvania Broker pregătește dezvoltarea platformei online

Sursa foto: Lim Seng Kui | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 feb 2023

Listată acum 5 ani, Transilvania Broker de Asigurare a înregistrat anul trecut creșteri substanțiale ale afacerilor și profitabilității, pe fondul sporirii volumului primelor intermediate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a obținut în 2022 venituri din exploatare de 129,91 milioane lei, în urcare cu 31,35% față de cele de 98,91 milioane lei în exercițiul financiar precedent. „În perioada de raportare, Transilvania Broker înregistrează creșteri ale volumului de prime intermediate pentru 78% dintre clasele de asigurare, și pentru toate clasele de asigurări cu o contribuție semnificativă la volumul total de prime intermediate cu excepția asigurărilor pentru garanții”, explică această performanță compania în raportarea anuală preliminară.

În același interval, cheltuielile de exploatare au crescut cu 28,70%, la 116,67 milioane lei, de la 90,69 milioane lei. Astfel, rezultatul net consemnează un salt de 67,80%, la 11,55 milioane lei, de la 6,88 milioane lei în 2021. La 9 luni, câștigul net era de 7,96 milioane lei.

Transport Trade Services, liderul transportului fluvial de la Dunărea de Jos, achiziționează un operator portuar. Tranzacție de 22 milioane euro CITEȘTE ȘI Transport Trade Services, liderul transportului fluvial de la Dunărea de Jos, achiziționează un operator portuar. Tranzacție de 22 milioane euro

Activele totale ale companiei erau la data de 31 decembrie 2022 de 32,06 milioane lei, cu 6,13% mai mari decât cele 24,15 milioane lei de la sfârșitul anului 2021. În răstimp, datoriile totale s-au majorat cu 36,88%, la 17,48 milioane lei, de la 12,77 milioane lei.

„Pentru anul 2023, Transilvania Broker va continua proiectele de digitalizare a vânzărilor și de promovare a produselor sale în mediul online. Dezvoltarea platformei de emitere online va absorbi resursele necesare astfel încât, până la finalul anului 2023, să acomodeze, pe deplin funcțional, o nouă clasă de asigurare în platformă (asigurarea pentru locuințe), alături de servicii conexe asigurărilor (asistență rutieră și asistență tehnică la domiciliu)”, spune raportarea către investitori.

ULTIMA ORĂ Romgaz a primit licență de furnizor de electricitate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Romgaz a primit licență de furnizor de electricitate

Transilvania Broker de Asigurare s-a listat la Bursa de Valori București în noiembrie 2017 în urma unei operațiuni de piață închisă după numai 2 zile a cărei valoare s-a ridicat la 9,03 milioane euro (1,96 milioane euro), atunci fiind vândut un pachet reprezentând 25,00% din capitalul social. Compania amintește că randamentul agregat în cei 5 ani de la listarea fost de 230% și publică evoluția principalilor indicatori în perioada respectivă.

Transilvania Broker pregătește dezvoltarea platformei online

La finele anului trecut, Gabriel Login avea o participație de 42,10% din acțiuni, iar Dan Niculae avea o deținere de 26,45% din titluri. La ultimul preț de închidere de 18,90 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 94,50 milioane lei (19,21 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania broker
bvb
bursa