Investitorii așteaptă prețuri mai mari la SIF Banat Crișana. Mai puțin de 3% din oferta de răscumpărare a fost subscrisă

Investitorii așteaptă prețuri mai mari la SIF Banat Crișana. Mai puțin de 3% din oferta de răscumpărare a fost subscrisă

Sursa foto: dreamstime.com

scris 25 sep 2017

SIF Banat Crișana va plăti 1,35 milioane lei pentru aproape 0,10% din acțiunile sale, într-o operațiune de piață de răscumpărare cu un grad de subscriere foarte redus.

Oferta publică de răscumpărare derulată de SIF Banat Crișana (SIF1) s-a închis, exercițiul de piață având o participare foarte mică. Emitentul a notificat astăzi Bursa de Valori București că au fost subscrise aproape 540.000 de acțiuni, pentru care va fi plătită suma de 1,35 milioane lei.

Acțiunile reprezentând 0,0982% din capitalul social reprezintă doar o mică parte din cele 20,00 milioane titluri care făceau obiectul ofertei, echivalentul a 3,64% din totalul titlurilor în momentul anunțului ei. Nici măcar majorarea cu 8,70% a prețului ofertei, al 2,5000 lei/acțiune, de la 2,3000 lei/acțiune nu a mărit interesul unei operațiuni de piață în care au fost subscrise doar 2,69% din titlurile puse în vânzare. În cazul unei subscrieri integrale, oferta s-ar fi ridicat la 50 milioane lei.

Bursa românească, o piață a ofertelor de răscumpărare de aproape 150 milioane euro CITEȘTE ȘI Bursa românească, o piață a ofertelor de răscumpărare de aproape 150 milioane euro

Investitorii au refuzat un preț apropiat celui din piața secundară, ceea ce înseamnă, probabil, că au în vedere un nivel mai apropiat de ultima valoarea unitară a activului net publicată de SIF Banat Crișana (SIF1), la nivelul lui 31 august, de 4,4028 lei/acțiune, echivalent pentrunun activ net de 2,28 miliarde lei.

Raportul semestrial al Autorității de Supraveghere Finnanciară (ASF), publicat săptămâna trecută, indică faptul că, în intervalul ianuarie-iunie, la BVB, emitenții au derulat oferte de cumpărare a acțiunilor proprii în valoare de 614,52 milioane lei (133,62 milioane euro), din care aproape 95% o reprezintă operațiunea derulată de Fondul Proprietatea (FP).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sif banat crisana
bv
bursa
fondul proprietatea