La BVB, cotațiile sunt inerte, lichiditatea e mică, iar emitenții nu ies în evidență. Brokerii nu știu la ce să se mai uite

La BVB, cotațiile sunt inerte, lichiditatea e mică, iar emitenții nu ies în evidență. Brokerii nu știu la ce să se mai uite

Sursa foto: Binu Omanakkuttan / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2017

Indicii de la Bursa de Valori București au avut astăzi oscilații modeste, în continuarea unei etape de stagnare marcată de volume în scădere. „Absolut nimic în piață”, spune un broker.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața de capital românească se află într-un moment de ezitare surprins de fluctuațiile nesemnificative la nivelul indicilor. Astăzi, indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,10%, până la valoarea de 7.974,92 puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus a câștigat 0,14%.

Investitorii așteaptă convocatoarele cu propuneri de dividende pentru companii precum Transgaz Mediaș (TGN), Transelectrica (TEL) și Banca Transilvania (TLV), spune Dragoș Mesaroș, broker la Târgu Mureș pentru SSIF Goldring. „Absolut nimic în piață”, a comentat acesta pentru Profit.ro inerția de pe bursă. „Nici graficele nu arată nimic; lichiditatea este sub orice critică.”

Mesaj din Polonia: Bursele sunt supraevaluate. O prăbușire a acțiunilor este probabilă pentru următorii 2 ani CITEȘTE ȘI Mesaj din Polonia: Bursele sunt supraevaluate. O prăbușire a acțiunilor este probabilă pentru următorii 2 ani

Rulajul pieței de acțiuni a depășit astăzi reperul de 30 milioane, excluzând procesarea ofertei publice de răscumpărare derulată de Fondul Proprietatea (FP). Același emitent a concentrat, însă, peste jumătate din transferurile din piața reglementată, respectiv volume echivalente cu 16,87 milioane lei. Cotația a staționat pe nivelul de preț de 0,8800 lei/acțiune. Mesaroș spune că oscilațiile titlurilor FP la data de înregistrare pentru operațiunea de încasare a returnării de aport la capitalul social de 0,05 lei/acțiune, dar la capătul perioadei de subscriere pentru oferta de buy-back derulată la prețul de 0,9100 lei/acțiune au fost în linie cu așteptările.

Administratorii Fondului Proprietatea vin în fața acționarilor cu cel mai mic discount al titlurilor față de activul net CITEȘTE ȘI Administratorii Fondului Proprietatea vin în fața acționarilor cu cel mai mic discount al titlurilor față de activul net

Piața de la București nu a avut impuls în condițiile în care și pe piețele europene ordinele de cumpărare se lasă așteptate. Astăzi, indicele Euro Stoxx 50, al titlurilor blue-chip de pe continent, a coborât cu 0,23%, potrivit Bloomberg. Bursele mature au indicat „roșu” pe linie: -0,69% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,19% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,75% pentru indicele DAX de la Frankfurt.

La nivel regional, declinul a fost încă și mai accentuat pentru indicii WIG20 de la Varșovia și BUX de la Budapesta, de 1,27% și, respectiv 0,97%, în timp ce indicele PX de la Praga a mers pe contrasens, cu un avans de 0,30%.

EXCLUSIV Investitorii de pe bursă ar urma să intre sub protecția unui nou fond de compensare având coerența fondului de garantare a depozitelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Investitorii de pe bursă ar urma să intre sub protecția unui nou fond de compensare având coerența fondului de garantare a depozitelor

Pe locul 2 în topul rulajelor, cu schimburi însumând 3,05 milioane lei în piața reglementată și de 3,78 milioane lei în piața deal, s-au situat titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au crescut cu 1,28%, până la prețul de 2,7600 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 10,06 miliarde lei (2,20 miliarde euro).

„Nicio societate nu a ieșit în evidență”, spune Mesaroș de la Goldring.  Dintre titlurile de pe segmentul energetic, al căror indice sectorial BET-NG a pierdut 0,20%, abia titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au adunat volume echivalente cu 1,89 milioane lei, într-o zi în care s-au corectat cu 0,17%, până la prețul de 28,70 lei/acțiune.

O valoare a tranzacțiilor de peste 1 milion de lei a mai depășit doar acțiunea SIF Oltenia (SIF5) care a închis la cotația de 1,7680 lei pe titlu, în coborâre cu 0,45% față de sesiunea precedentă. Indicele financiar BET-FI a închis cu 0,07% sub referința de luni, respectiv la nivelul de 32,069,68 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragos mesaros
bvb
bursa
fondul proprietatea
transgaz
banca transilvania
romgaz
sif oltenia