Lichiditatea se subțiază drastic la BVB, unde piața rămâne în 3 emitenți

Lichiditatea se subțiază drastic la BVB, unde piața rămâne în 3 emitenți

Sursa foto: Michal Mrozek | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 iun 2023

Acțiunile Fondul Proprietatea au acaparat atenția pe bursa românească, dar volumele pe celelalte acțiuni au fost foarte mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii activi la Bursa de Valori București par a-și doza resursele pentru momentul intrării în scenă a Hidroelectrica, societate unde Fondul Proprietatea (FP) vrea să vândă pachetul său de până la 19,94% din titluri. Acesta este contextul în care lichiditatea a fost una slabă, cu un rulaj de doar 18,10 milioane lei (3,65 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Nu mai puțin de 45,30% din această activitate a fost asigurată de transferurile în valoare de 8,20 milioane lei realizate pe titlurile FP care au avut o revenire de 0,32%, până la prețul de 1,8900 lei/acțiune, după o mișcare descendentă accelerată luni și marți și care a aruncat cotația pe minimele ultimelor 7 luni.

Profit.ro Piața de Capital.forum. Alexandru Ilisie, OTP Asset Management: Listarea Hidroelectrica poate duce piața de capital din România în categoria piețelor emergente CITEȘTE ȘI Profit.ro Piața de Capital.forum. Alexandru Ilisie, OTP Asset Management: Listarea Hidroelectrica poate duce piața de capital din România în categoria piețelor emergente

În afară de interesul punctual pentru acest emitent adus de o tranzacție care are potențialul de a-i aduce lichidități consistente pe bilanț, interesul a fost slab pentru celelalte acțiuni. Schimburi apropiate reperul de 2,00 milioane lei au fost suficiente pentru aduce OMV Petrom (SNP) pe locul 2 în clasamentul tranzacțiilor într-o ședință în care cotația s-a corectat cu 1,09%, până la prețul de 0,4916 lei/acțiune.

În rest, pragul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit doar de titlurile One United Properties (ONE), care au pierdut 0,43%, până la prețul de 0,9350 lei/acțiune.

SURPRIZĂ Un nou jucător IT vine la cota BVB CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Un nou jucător IT vine la cota BVB

Fără ordinele consistente, piața a fost în derivă cu oscilații minore față de referința de miercuri, așa cum această realitate este surprinsă de tabloul indicilor: -0,07% pentru indicele compozit BET-XT, -0,37% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul 48.702,48 de puncte, -0,22% pentru indicele energetic BET-NG și -0,03% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.045,19 de puncte este în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care marchează punctul de echilibru al pieței.

Lichiditatea se subțiază drastic la BVB, unde piața rămâne în 3 emitenți

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
one united